kunst en cultuur

kunst en cultuur


TG. THINK!

ER WAS WEER…. ROODKAPJE

icon-familieicon-groep-4-7 icon-06 icon-muziekicon-literatuur

Een cabareteske en muzikale familievoorstelling over goedmaken, bang zijn en wolven die overal gespeeld kan worden, zowel in de klas, in theaters en op festivals. Voor iedereen van 6 jaar.

En ze leefden nog lang en gelukkig. Einde! Of toch niet? Natuurlijk weet iedereen wat er met Roodkapje is gebeurd: Ze liep door het bos met koekjes voor oma. Daar kwam ze een wolf tegen en voor ze het wist was ze opgegeten. Gelukkig kwam de jager langs die haar en grootmoeder uit de buik van de wolf redde. En de wolf eindigde in de put.
Maar wat gebeurde er daarna? Dat verhaal ken je nog niet!
De wolf wil niet meer groot en boos zijn, maar groot en vriendelijk. Maar niemand gelooft hem en hij zit nog vast in de put. Totdat Roodkapje besluit dat ze de wolf wil helpen om alles goed te maken.
Maar hoe doe je dat goedmaken? En zal iedereen de wolf wel geloven?

Een voorstelling met als thema verantwoordelijkheid, angst voor het onbekende en wolven. THINK! brengt voorstellingen rechtstreeks in de klas of op elke andere plek waar je maar wilt.

Educatie: 
Ér was weer…’ wordt ondersteund door een lesbrief. Hierin staan opdrachten die vooraf en achteraf in de klas gedaan kunnen worden. Het is mogelijk om bij de voorstelling een workshop of lessenreeks in te kopen.

Algemene gegevensBezoekers school:max 60 personen per voorstelling (twee groepen)Bezoekers school in theater:100 personenVrije voorstelling:150 personenDuur:35 minutenSpeeloppervlakte:2x2x3 meterOpbouwtijd:1 minuutSpeelperiode:gehele seizoenBijzonderheden:Op elke locatie kan gespeeld worden wanneer hier een stopcontact aanwezig is.Indien gewenst kunnen er maximaal vijf voorstellingen op een dag gespeeld worden. Prijzen hiervoor zijn in op aanvraag.Prijzen voorstelling(en) op schooléén voorstelling:€400,00twee voorstellingen:€700,00drie voorstellingen:€900,00Prijzen voorstelling(en) in het theateréén voorstelling:€ 550,00twee voorstellingen:€800,00 drie voorstellingen:€1050,00

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw

Deze prijzen gelden als de voorstellingen op één dag worden gespeeld, er kunnen twee locaties op dezelfde dag gepland worden.

Tijdsinvestering:

voorstelling 35 minuten. Lesbrief digitaal beschikbaar. minimaal 30 minuten voorbereiding in de klas, uit te breiden naar eigen inzicht. 

Organisatie/vorm:

Deze voorstelling is ideaal voor kleine scholen. THink speelt in een klaslokaal en heeft enkel een stopcontact nodig. Hierbij kunnen er in een klaslokaal 2 klassen geplaatst worden die tegelijkertijd naar de voorstelling kijken. Op een dag kan THINK zowel voor de onderbouw als de bovenbouw spelen op school. Ze hebben hiervoor twee verschillende voorstellingen paraat. Er kunnen maximaal 6 voorstellingen op een dag gepland worden. THINK heeft enkel een stopcontact en 2x 2 meter nodig op een geweldige culturele activiteit aan te bieden. 

 

[RESERVEER HIER]

<< terug naar het overzicht

 • Buro Bannink
 • Voorstellingen
 • Discipline: theater
 • Werkvorm: Receptief
 • Competenties: Receptief vermogen, Reflectief vermogen, Kijken naar cultuur (receptief), Onderzoekend vermogen
 • Thema's: sociale en emotionele ontwikkeling, wereldoriĆ«ntatie, burgerschap,
 • Niveau: groep 4, groep 5, groep 6, groep 7
 • Locatie: op school, klaslokaal
 • €400 ex btw en reiskosten voor 1 voorstellingen op een dag. €700 ex btw en reiskosten voor 2 voorstellingen op een dag €900 ex btw en reiskosten voor 3 voorstellingen op een dag

 • Kerndoelen
  Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
  Kerndoel 55: Reflecteren
afbeelding