kunst en cultuur

kunst en cultuur


Heer Otto

PATS! BOEM!

Voorstelling is geschikt voor 12+Voorstelling is geschikt voor Het Voortgezet OnderwijsVoorstelling is geschikt voor Het Voortgezet Speciaal OnderwijsCategorie Muziek & ZangCategorie Dans & BewegingCategorie Projecten

Een beeldende, fysieke en cabareteske educatieve voorstelling over vriendschap, verliefdheid en verkeersveiligheid. Over kleine momenten en grote keuzes die voor iedereen herkenbaar zijn.

In die ene seconde haal jij de trein.
In die ene seconde ontwijk jij nog net die auto.
In die ene seconde word je verliefd.
In die ene seconde maak jij de beslissing….PATS! BOEM!
Die ene seconde kan je leven veranderen. Welke keuze maak jij? Luister jij naar je vrienden of naar jezelf? Doe je het wel of doe je het niet? Voordat je het beseft is die seconde voorbij en is het misschien al te laat….
PATS! BOEM! is een interactieve en confronterende voorstelling voor klas 1 en 2 van de middelbare school (12+) inclusief interactieve les. De voorstelling is toegespitst op het gedrag van jongeren in het verkeer; Op de fiets, alleen of tijdens het stappen met vrienden. Puck, Robin en Eva maken zich klaar voor de ideale zaterdagavond. Afleiding, verliefdheid, vriendschap, onzekerheid, groepsdruk en een kapot fietslicht. Hoe blijf je in die ene seconde jezelf en laat jij je niet beïnvloeden door een ander…..

Educatie

PATS!BOEM! bestaat uit een voorstelling en interactieve les. In deze les gaan de leerlingen door middel van oefeningen, gesprekken en discussies op een interactieve manier aan de slag met thema’s uit de voorstelling. Wel of geen biertje drinken? Zonder licht naar huis fietsen en je vriendin whats appen op de fiets of niet? Hoe doe jij dat? Afleiding, groepsdruk, verantwoordelijkheid en keuzes maken komen allemaal aan bod.

De voorstelling wordt ondersteund door een lesbrief. Hierin staan allerlei leuke opdrachten die vooraf en achteraf in de klas gedaan kunnen worden. De voorstelling is geschikt voor klas 1 en 2 van alle niveaus van het voortgezet onderwijs.

In diverse provincies wordt PATS!BOEM! ook ingezet ter bevordering van bewust gedrag van jongeren in verkeerssituaties. Het educatie pakket is ontworpen in samenwerking met Steunpunt Drenthe en het Nederlands Verkeerstheater.

Algemene gegevens
Bezoekers school:90 personen
Duur:60 minuten
Speeloppervlakte:6 x 5 x 3 meter
Opbouwtijd:90 minuten
Speelperiode:Gehele seizoen
Geschikt voor onderwijstypes:Onderbouw VMBO, PRO, HAVO,  VWO en gehele VSO
Bijzonderheden: Op aanvraag kan de voorstelling los geboekt worden. U ontvangt dan een aparte prijsopgave.

Prijzen voorstelling(en) op school

één voorstelling:€ 1200,00
twee voorstellingen:€ 2050,00

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie


patsboem3

Tijdsinvestering:

voorstelling 50 minuten

tijdsinvestering voorbereiding en naverwerking kan naar eigen inzicht van de groepsleerkracht.

Organisatie/vorm:

Er is een speelruimte nodig van 6 x5 x3.

voorstelling wordt gespeeld waarbij een zeer educatief aanbod zit. De voorbereiding en naverwerking in de les dragen sterk bij tot de bekleiving van de voorstelling en het behalen van het doel van de activiteit.

[RESERVEER HIER]

<< terug naar het overzicht

 • Buro Bannink
 • Voorstellingen
 • Discipline: theater
 • Werkvorm: Actief, Receptief
 • Competenties: Receptief vermogen, Reflectief vermogen
 • Thema's:
 • Niveau: voortgezet onderwijs
 • mei 2017 t/m juli 2018
 • Locatie: op school, of in het theater
 • Prijs school voorstelling(en) op school €1200.00,
 • Kerndoelen
  Kerndoel 55: Reflecteren
afbeelding