kunst en cultuur

kunst en cultuur


Ben je van plan een uitdagende projectweek op school te houden? Denk dan aan een TechniekChallenge! In overleg met de school wordt een thema/opdracht vastgesteld. De TechniekChallenge start met een gastles. De gastles duurt ongeveer 1 uur en betreft een introductie en het gezamenlijk vaststellen van de kaders met betrekking tot de ontwerpopdracht. In groepjes van 4 leerlingen wordt, onder leiding van de eigen leerkracht, in de loop van de week de opdracht verder uitgewerkt. Aan het eind van de week komt een jury (bestaande uit medewerkers van technische bedrijven) de uitwerking van 3 winnende groepjes per klas beoordelen.

Doel:

Kerndoel 42: de leerlingen leren onderzoek doen aan materialen en natuurkundige verschijnselen zoals licht, geluid, elektriciteit, kracht, magnetisme en temperatuur.

Kerndoel 44: de leerlingen leren bij producten uit eigen omgeving relaties te leggen tussen de werking, de vorm en het materiaalgebruik.

Kerndoel 45: de leerlingen leren oplossingen voor technische problemen te ontwerpen deze uit te voeren en te evalueren.

Tijdsinvestering:

De startinstructie / gastles duurt 1 uur. De docent bepaald zelf hoeveel tijd er in de loop van de week besteed wordt aan de uitwerking van de opdracht. De beoordeling aan het einde van de week duurt 1 uur. 

 

Uitvoering door:

technetkring

Verdere benodigdheden:

http://www.technetkringnwn.nl/

Opmerkingen:

Het is mogelijk om met één klas mee te doen maar het is ons gebleken dat het erg leuk is om met meer klassen van de school mee te doen. Die week staat bij jullie op school dan in het teken van techniek!

[RESERVEER HIER]

[roosters]

<< terug naar het overzicht

 • TechNetkring NWN
 • Gastles
 • duurzaamheid, energie, milieu, water
 • Waarnemen en Onderzoeken, Duurzame Veranderingen,
 • groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
 • Op locatie
 • Prijs op aanvraag
 • Kerndoelen
  Kerndoel 39: Milieu
  Kerndoel 42: Natuurkundige verschijnselen
  Kerndoel 45: Technische oplossingen
afbeelding