kunst en cultuur

kunst en cultuur


Volop proeven en koken op school of op locatie!

Nodig een kok uit in de klas tijdens de week van de smaak of laat een oogstfeest organiseren door het Lentiz college Food & lifestyle op school of extra smaaklessen tijdens het nationaal schoolontbijt!

Vanuit het programma jong leren eten biedt gemeente Schiedam een keuzemenu: Wil je alleen het voorgerecht, zoals een bezoek bij een producent in de buurt, om te leren waar je eten vandaan komt of ook het hoofdgerecht, workshops rond voeding? Als afsluiter het nagerecht, bestaand uit  een lesbrief met allerelei tips en do's rondom voedseleducatie.

Via de leerstraat maken kinderen aan de hand van 7 stappen op een zelf ontdekkende en avontuurlijke manier kennis met de wondere wereld van voeding. Zij beleven de gehele voedselketen van diverse groenten en fruit.

stap 1: Wat eet je en waarom ?

stap 2: Waar komt je eten vandaan?

stap 3: Wat doet het eten met jou?

stap 4: Hoe bereid je eten?

stap 5: Welke eetculturen?

stap 6: Hoe ontdekkend leren eten?

stap 7: Hoe gezond en duurzaam kiezen?

Doel:

Proeflokaal Beleef & Eet biedt een keuzemenu, waarbinnen groente en fruit in de klas, smaak- en kooklessen, schooltuinen, voedingslespakketten een logische verbinding met elkaar aangaan en elkaar versterken. Het is belangrijk dat kinderen besef krijgen van waar het eten vandaan komt en met zorg het wordt geproduceerd, daarom is er ook aandacht aan duurzame voeding en voedselverspilling.

Tijdsinvestering:

op woensdag of donderdag op school of op locatie. Als school hoeft u verder niets voor te bereiden.

Uitvoering door:

studenten Food & Lifestyle Lentiz college

Verdere benodigdheden:

Voor scholen die voor Ecoschools gaan (het internationale keurmerk voor duurzame school): dit project sluit goed aan bij het thema voeding

Aansluiting bij methode:

https://www.jonglereneten.nl/educatie

 

Opmerkingen:

Voor de exacte datum wordt contact met u opgenomen.

[RESERVEER HIER]

[roosters]

<< terug naar het overzicht

  • NME Gemeente Schiedam
  • gastles
  • burgerschap, duurzaamheid, voeding
  • Zorg en Verantwoordelijkheid, Rechtvaardigheid en Keuzevaardigheid, Besef, Duurzame Veranderingen,
  • groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, voortgezet onderwijs
  • woensdag en donderdag sept - nov of april - juli
  • Op locatie
  • Kerndoelen
    Kerndoel 34: Gezondheid
    Kerndoel 37: Waarden en normen
    Kerndoel 39: Milieu
    Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
    Kerndoel 44: Kennis van produkten
    Kerndoel 46: Dagritme en seizoenen
afbeelding