kunst en cultuur

kunst en cultuur


Met de klas naar buiten met Natuurwijs, een unieke natuurbeleving! Voel, ruik, proef en hoor: ontdek hoe leuk de natuur is. Zelf de natuur ervaren, op je eigen manier, dat blijft pas echt hangen. De natuur als klaslokaal. Want leren over de natuur doe je in de natuur. Het educatieprogramma van NatuurWijs werkt met zelfontdekkend leren in de natuur met hart, hoofd en handen en sluit aan bij de kerndoelen 39, 40 en 41 voor het basisonderwijs. NatuurWijs is ontwikkeld door NatuurCollege, Staatsbosbeheer en Universiteit Utrecht. De gecertificeerde Natuurwijzer stelt in overleg met de leerkracht een programma samen. Het programma sluit aan bij de thema's die de leerkracht in de klas aan de orde laat komen. Vervolgens bezoeken de leerlingen drie dagen (meestal éénmaal in de lente, de zomer en het najaar) een natuurgebied naar keuze. Het programma is lesvervangend en vakoverstijgend. www.natuurwijs.nl 

 

Doel:

Natuurwijs wil kinderen weer in verbinding brengen met de natuur. Prinses Irene, initatiefnemer, zegt daarover:  die ervaringen nemen ze mee in hun leven en dat zal doorklinken in wie ze zijn en wat ze doen in het verder leven. 

Tijdsinvestering:

Een voorgesprek met de leerkracht (bijvoorkeur in het natuurgebied dat de klas zal bezoeken) Per buitendag circa 5 uur in de natuur, aanvangs- en eindtijd in overleg. Voorafgaand aan de buitendagen geeft de leerkacht een inleidende les en na de buitendag een een verwerkingsles. 

 

Uitvoering door:

Gecertificeerde Natuurwijzer van Stichting Natuurwijs

Verdere benodigdheden:

Het is handig als kinderen oude schoenen en kleding dragen tijdens de bezoeken aan de natuur. 

Opmerkingen:

Stichting Natuurwijs is nog op zoek naar een aantal stagescholen. Deze scholen kunnen het 3 daags buitenprogramma volgen voor een tafief van 50,- 

[RESERVEER HIER]

[roosters]

<< terug naar het overzicht

 • Stichting Natuurwijs
 • Excursie
 • biodiversiteit, dieren, natuur, planten
 • Zorg en Verantwoordelijkheid, Waarnemen en Onderzoeken, Besef, Waardering,
 • groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
 • Op locatie
 • 3 daags programma 495,- (voor scholen uit aandachtswijken 150,-) 1 daags programma 195,- (voor scholen uit aandachtswijken 60,-)
 • Kerndoelen
  Kerndoel 39: Milieu
  Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
  Kerndoel 41: Bouw van organismen
afbeelding