kunst en cultuur

kunst en cultuur


kraanwaterles op uw school / in uw klas? Evides regelt het kosteloos!

Een gratis lespakket met een kraanwaterkrant, waterkwartet en van bron-tot-kraanspel. Alles wat u nodig heeft voor een leerzame les over kraanwater. Ook kunt u een gastles aanvragen.

Niet u, maar één van onze gastdocenten – een Evidesmedewerker – zorgt voor een leerzame waterles. De gastdocent gaat met de kinderen in gesprek, doet samen waterproefjes en vertelt van alles over drinkwater. De les duurt ongeveer een uur en is geschikt voor groep 6, 7 en 8.

 

Doel:

Evidesmedewerkers vanuit de hele organisatie – van monteur tot receptioniste – geven lessen aan de bovenbouw op basisscholen. Zo leren ze kinderen over het kraanwater als gezond drankje, laten we zien hoe je hier duurzaam mee omgaat en natuurlijk hoe het gemaakt wordt.

Tijdsinvestering:

1 uur gastles op school

Uitvoering door:

Evides

Verdere benodigdheden:

Les over

Een

Drinkwater is gezond, duurzaam en bijzonder. Kinderen hiervan bewustmaken kan niet vroeg genoeg beginnen. Met een breed educatieaanbod voor de bovenbouw van de basisschool leert Evides Waterbedrijf kinderen van alles over de waarde van kraanwater.

Er is een lespakket waarmee docenten zelf een kraanwaterles kunnen geven of je kiest voor een gastles over drinkwater. De gastdocent – een Evidesmedewerker – gaat met de kinderen in gesprek, doet samen waterproefjes en vertelt van alles over drinkwater: over hoe gezond en duurzaam het is en hoe Evides het maakt. Maar ook over hoe je bewust omgaat met kraanwater en het water in de natuur en hoe de watervoorziening in ontwikkelingslanden is geregeld.

Meer informatie over het educatieaanbod vindt u op de website van Evides.

Opmerkingen:

Positieve reacties

Zowel de docenten als de kinderen reageren zeer positief op onze lessen. Vooral ons waterproefje – bouw je eigen drinkwaterzuivering – valt erg in de smaak. Een docent van één van de deelnemende scholen in Rotterdam: “De les is heel interactief. De kinderen krijgen informatie, maar gaan ook zelf aan de slag. Afwisseling werkt altijd erg goed.” 

 

[RESERVEER HIER]

[roosters]

<< terug naar het overzicht

  • Evides Waterbedrijf
  • Gastles
  • water
  • Zorg en Verantwoordelijkheid, Waarnemen en Onderzoeken,
  • groep 6, groep 7, groep 8
  • Op locatie
  • Kerndoelen
    Kerndoel 48: Omgang met water
afbeelding