kunst en cultuur

kunst en cultuur

Stedelijk Museum Schiedam

Het beste onderwijs, de beste kunsteducatie, waardevol cultuuronderwijs, dat is wat we willen!

Aanbod 2020 - 2021

In het Stedelijk Museum Schiedam ontdek en ontmoet je het onbekende. Moderne en hedendaagse kunst en geschiedenis staan op het menu. 

Museum in de klas

Graag ontvangen we jou en alle leerlingen ook dit schooljaar in het Stedelijk Museum Schiedam. Maar dan anders.

Namelijk, het museumgebouw moet gerenoveerd worden en daarom zijn de deuren van 5 oktober 2020 tot en met het najaar van 2021 gesloten.

Gelukkig is het museum volop aanwezig op andere plekken in de stad. En daar kun je met de klas naar toe. En: we komen dit jaar ook graag eens naar jullie toe.

Het Stedelijk Museum Schiedam biedt educatieve programma's met rondleidingen en workshops voor het Primair Onderwijs en het Voortgezet Onderwijs. Wij doen dit vanuit de overtuiging dat kunsteducatie kan helpen de relatie zichtbaar te maken met andere vakgebieden waarin leerlingen les krijgen.

Met ons aanbod willen we leerlingen niet alleen vertrouwd maken met het museum, de Nederlandse beeldende kunst vanaf 1945 en de geschiedenis van Schiedam, maar willen we ook een bijdrage leveren aan beter onderwijs.

We lichten het aanbod graag toe. Het liefst doen we dat tijdens een persoonlijk bezoek aan je school. Ontmoeting en afstemming vinden we belangrijk. 

Wolf Brinkman

Het museum werkt bij het ontwikkelen van de programma's voor het Primair Onderwijs samen met kunstenaar/docent Wolf Brinkman. Samen met de scholen ontwikkelen we een programma dat een vervolg is op het Taal en Rekenprogramma dat Brinkman de afgelopen drie jaar uitvoerde in samenwerking met Museum Boijmans van Beuningen. Cultuuronderwijs heeft hierbij een plaats gekregen in het reguliere curriculum van de school. 

Docententeam

De rondleidingen en workshops worden gegeven door professionele museumdocenten, die wij speciaal hiervoor opleiden en inspireren.

Bekijk ons aanbod en boek je rondleiding/workshop via info@stedelijkmuseumschiedam.nl

Clément Jongeneel helpt je graag verder bij je boeking. 

Deelregeling Cultuureducatie met kwaliteit

Het Stedelijk Museum Schiedam is partner in uitvoering van de deelregeling 'Cultuureducatie met kwaliteit'.

Voor scholen die deelnemen aan de regeling bieden we educatieve programma’s die aansluiten op de kerndoelen van het primair onderwijs.

[BEKIJK AANBOD]

Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL SCHIEDAM