kunst en cultuur

kunst en cultuur

Stedelijk Museum Schiedam

Het beste onderwijs, de beste kunsteducatie, waardevol cultuuronderwijs, dat is wat we willen!

In het Stedelijk Museum Schiedam ontdek en ontmoet je het onbekende. Moderne en hedendaagse kunst en geschiedenis staan op het menu. 

Aanbod 2020 - 2021

Het Stedelijk Museum Schiedam biedt educatieve programma's met rondleidingen en workshops voor het Primair Onderwijs en het Voortgezet Onderwijs. Wij doen dit vanuit de overtuiging dat kunsteducatie kan helpen de relatie zichtbaar te maken met andere vakgebieden waarin leerlingen les krijgen.

Met ons aanbod willen we leerlingen niet alleen vertrouwd maken met het museum, de Nederlandse beeldende kunst vanaf 1945 en de geschiedenis van Schiedam, maar willen we ook een bijdrage leveren aan beter onderwijs.

We lichten het aanbod graag toe. Het liefst doen we dat tijdens een persoonlijk bezoek aan je school. Ontmoeting en afstemming vinden we belangrijk. 

’t Atelier/workshops

Veel programma's zijn een combinatie van een rondleiding en een workshop in ’t Atelier. Je kan er ook voor kiezen om alleen de rondleiding te boeken.

Om zoveel mogelijk plezier uit het museumbezoek te halen is het aan te raden het bezoek op school voor te bereiden. 

Leerkrachtinformatiebrief

In deze informatiebrief beschrijven we hoe het bezoek eruit ziet en vind je inspirerende tips en suggesties om zelf met de leerlingen aan de slag te gaan. Zo weet je zeker dat je het maximale uit het museumbezoek haalt.

Wolf Brinkman

Het museum werkt bij het ontwikkelen van de programma's voor het Primair Onderwijs samen met kunstenaar/docent Wolf Brinkman. Samen met de scholen ontwikkelen we een programma dat een vervolg is op het Taal en Rekenprogramma dat Brinkman de afgelopen drie jaar uitvoerde in samenwerking met Museum Boijmans van Beuningen. Cultuuronderwijs heeft hierbij een plaats gekregen in het reguliere curriculum van de school. 

 

Docententeam

De rondleidingen en workshops worden gegeven door professionele museumdocenten, die wij speciaal hiervoor opleiden en inspireren.

Bekijk ons aanbod en boek je rondleiding/workshop via info@stedelijkmuseumschiedam.nl

Clément Jongeneel helpt je graag verder bij je boeking. 

Heb je inhoudelijke vragen? Bel of mail me gerust via educatie en onderwijs 

Katherine Rosmalen (010-2463663) katherine@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Deelregeling Cultuureducatie met kwaliteit

Het Stedelijk Museum Schiedam is partner in uitvoering van de deelregeling 'Cultuureducatie met kwaliteit'.

Voor scholen die deelnemen aan de regeling bieden we educatieve programma’s die aansluiten op de kerndoelen van het primair onderwijs.

Voor leerkrachten is er een keer per maand een inspirerende bijeenkomst!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Katherine Rosmalen, Educatie en Onderwijs via 010 2463666 of katherine@stedelijkmuseumschiedam.nl

[BEKIJK AANBOD]

afbeelding
Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112-116
3111 HL SCHIEDAM