kunst en cultuur

kunst en cultuur


Dagproject

ER WAS EENS EEN SPROOKJE

Categorie ProjectenVoorstelling is geschikt voor groepen 1 t/m 8Categorie Muziek & ZangCategorie Dans & BewegingCategorie Literatuur & Taal

Wanneer alle sprookjes door elkaar lopen, niets meer gaat zoals altijd, loopt het dan wel goed af? Leefden ze nog wel lang en gelukkig?

In ‘Er was eens een Sprookje’ lopen allerlei bekende sprookjes door elkaar. Geen enkel sprookje verloopt zoals onze opa’s en oma’s hen kende. De verteller is het namelijk wel zat. Zij doen al jarenlang dag in en dag uit hetzelfde. Doornroosje ligt al jaren te slapen en elke keer als ze eindelijk gevonden is, begint het hele sprookje weer van voren af aan. Dat is toch niet leuk, eigenlijk is dat best saai? Daarom heeft hij alle dames en heren uit sprookjesland op één hoop gegooid om alles anders te gaan doen! Samen is het leuker dan alleen. Maar de sprookjesfiguren worden hiervan wel erg ongeduldig. Opeens neemt sneeuwwitje meer dan 20 dwergen onder haar hoede. Lopen er wel 28 hongerige wolven door het bos, die allemaal 7 geitjes willen en een roodkapje als lunch. Maar daar zijn er weer niet genoeg van.. Als dat maar goed gaat!

‘Er was eens een sprookje’ is een feest voor de hele school. Een team van docenten neemt de school over en werkt met de hele school aan een voorstelling. Van kleuters tot groep 8 allen staan op het podium te schitteren! De school ontvangt vooraf aan de project dag een uitgebreid informatie pakket. Daarin staan onder andere lessuggesties die elke leerkracht zelfstandig in de eigen klas kan doen om vooraf al in de stemming te komen, Ook wordt een projectplan gestuurd waar per klas volledig is uitgewerkt wat ze gaan doen, welke kostuums meegebracht moeten worden, welke knutselopdracht ze krijgen en hoe hulpouders de kinderen kunnen grimeren. Aan elk puntje is gedacht en samen maken we een dag om nooit te vergeten!

Algemene gegevens
Doelgroep:gehele school, groep 1 t/m 8
Aantal deelnemers:bespreekbaar
Duur:1 lesdag uitgaande van een continu rooster.
voorstelling speelt na schooltijd direct aansluitend.
Kosten:€2000,-
Minimum prijs voor een school met acht groepen.Prijs is ex. reiskosten.
Boekingsperiode:Gehele schooljaar op aanvraag
Bijzonderheden:School moet zorg dragen voor een goede geluidsinstallatie en microfoon.

Tijdsinvestering:

1 lesdag bestaande uit een continu rooster

Organisatie/vorm:

School moet zorg dragen voor meerderen lokalen om te repeteren, een plek om te spelen, een goede geluidsinstallatie en microfoon. (Kan tegen meerprijs door Buro Bannink geregeld worden.)

[RESERVEER HIER]

<< terug naar het overzicht

 • Buro Bannink
 • Projecten
 • Discipline: dans, muziek, theater
 • Werkvorm: Actief
 • Competenties: Creërend vermogen, Receptief vermogen, Reflectief vermogen, Onderzoekend vermogen, Vermogen zich te presenteren, Vermogen tot zelfstandig werken, Vermogen tot samenwerken
 • Thema's: talentontwikkeling, sociale en emotionele ontwikkeling,
 • Niveau: groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
 • Gehele schooljaar op aanvraag
 • Locatie: Op school, of in het theater
 • €2000,- Minimum prijs voor een school met acht groepen. Prijs is ex. reiskosten.

 • Kerndoelen
  Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
  Kerndoel 55: Reflecteren
  Kerndoel 56: Cultureel erfgoed
afbeelding