kunst en cultuur

kunst en cultuur


Dagproject

Het grote Pietenfeest

We vieren zo graag feest en in één dag met de hele school een voorstelling maken is één van de leukste manieren om dat te doen!

Sinterklaas en zijn Pieten staan klaar om alle kinderen te overladen met prachtige cadeaus en snoepgoed. Maar net als ieder jaar heeft de Sint dit jaar weer een groot probleem: hij heeft veel te weinig Pieten!
Tijdens Het Grote Pietenfeest krijgen alle kinderen de kans om voor een dag een echte Piet te zijn. Het is een win-win situatie: jij voelt je een echte Piet en Sinterklaas heeft deze feestelijke dag een heleboel extra pieten.
Aan het einde van de dag geven de kinderen een spetterende voorstelling waar de Sint zelf misschien ook wel bij aanwezig is…*

Het Grote Pietenfeest is een feest voor de hele school. Een team van docenten neemt de school over en werkt met alle kinderen aan een voorstelling. Deze spelen we aan het eind van de dag voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen en alle andere geïnteresseerden..
Van kleuters tot groep 8; allen staan op het podium te schitteren! De school ontvangt voorafgaand aan de projectdag een uitgebreid informatie pakket, daarin staan onder andere lessuggesties die elke leerkracht zelfstandig in de eigen klas kan doen om vooraf al in de stemming te komen. Ook wordt per klas aangegeven wat ze gaan doen, welke kostuums meegebracht moeten worden en welke knutselopdrachten er gedaan kunnen worden tijdens de vrije momenten.
Aan elk puntje is gedacht en samen maken we een dag om nooit te vergeten!

NB: wij kiezen ervoor om Piet neutraal te houden. Het is aan de school om aan te geven of hij zwart, wit of gekleurd moet zijn.

*Sinterklaas kan aanwezig zijn bij de voorstelling maar let op: hij komt alleen als je er speciaal om vraagt!

Algemene gegevens
Doelgroep:gehele school, groep 1 t/m 8
Aantal deelnemers:bespreekbaar, max 30 per klas
Duur:1 lesdag uitgaande van een continu rooster.
voorstelling speelt na schooltijd direct aansluitend.
Kosten:€2000,-
Minimum prijs voor een school met acht groepen.
Prijs is ex. reiskosten.
Boekingsperiode:Gehele schooljaar op aanvraag
Bijzonderheden:School moet zorg dragen voor meerderen lokalen om te repeteren, een plek om te spelen, een goede geluidsinstallatie en microfoon. (Kan tegen meerprijs door Buro Bannink geregeld worden.)

Doel:

Aan het einde van de dag geven de kinderen een spetterende voorstelling waar de Sint zelf misschien ook wel bij aanwezig is.

Tijdsinvestering:

1 lesdag uitgaande van een continu rooster.
voorstelling speelt na schooltijd direct aansluitend.

Organisatie/vorm:

School moet zorg dragen voor meerderen lokalen om te repeteren, een plek om te spelen, een goede geluidsinstallatie en microfoon. (Kan tegen meerprijs door Buro Bannink geregeld worden.)

[RESERVEER HIER]

<< terug naar het overzicht

 • Buro Bannink
 • Projecten
 • Discipline: dans, literatuur, muziek, theater
 • Werkvorm: Actief, Receptief, Reflectief
 • Competenties: Creërend vermogen, Reflectief vermogen, Kijken naar cultuur (receptief), Reflecteren op cultuur, Vermogen tot samenwerken
 • Thema's: sociale en emotionele ontwikkeling,
 • Niveau: groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
 • Gehele schooljaar op aanvraag
 • Locatie: Op school
 • €2000,00 (ex. btw, ex reiskosten) indicatie voor een school met 8 groepen. Specifieke kosten zijn via offerte op te vragen.

 • Kerndoelen
  Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
  Kerndoel 55: Reflecteren
afbeelding