kunst en cultuur

kunst en cultuur


Dagproject

RAAR MAAR WAAR WETENSCHAPSQUIZ

Gekke figuren, bijzondere theorieën en verstrooide professoren, wetenschap en theater waren nog nooit zo leuk! 

Wat doet een uitvinder eigenlijk en wat is dat dan Wetenschap? Wat leeft er allemaal onder de grond? Hoe kan een vliegtuig vliegen en heeft een auto echt allemaal kleine beestjes die zorgen dat hij zo snel kan? In deze wereld zijn er nog zoveel dingen waar we onze fantasie op los kunnen laten. Er is als heel veel onderzocht en op nog meer is allang een heel belangrijk antwoord gevonden. Maar niet alles kunnen wij gewone mensen begrijpen en zelfs onze eigen knappe koppen Professor G. R. Ootbrein en zijn assistent S.L. Impie blijken niet altijd alles helemaal goed uit te leggen. In de Raar-Maar-Waar Wetenschapsquiz gaan we met elke klas een onderdeel van de wetenschap, natuur of technologie bekijken. Samen zoeken we naar antwoorden en gelukkig hoeft het antwoord niet goed te zijn!

‘Raar-Maar-Waar-WetenschapsQuiz’ is een feest voor de hele school. Een team van docenten neemt het over en werkt met de hele school aan een voorstelling. Deze spelen we aan het eind van de dag voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen en alle andere geïnteresseerden..
Van kleuters tot groep 8; allen staan op het podium te schitteren! De school ontvangt voorafgaand aan de projectdag een uitgebreid informatiepakket. Daarin staan onder andere lessuggesties die elke leerkracht zelfstandig in de eigen klas kan doen om vooraf al in de stemming te komen, Ook wordt aangegeven per klas wat ze gaan doen, welke kostuums meegebracht moeten worden en welke knutselopdracht ze krijgen. Aan elk puntje is gedacht en samen maken we een dag om nooit te vergeten!

Algemene gegevens
Doelgroep:gehele school, groep 1 t/m 8
Aantal deelnemers:bespreekbaar, max 30 per klas
Duur:1 lesdag uitgaande van een continu rooster.
voorstelling speelt na schooltijd direct aansluitend.
Kosten:€2000,-
Minimum prijs voor een school met acht groepen.
Prijs is ex. reiskosten.
Boekingsperiode:Gehele schooljaar op aanvraag
Bijzonderheden:School moet zorg dragen voor meerderen lokalen om te repeteren, een plek om te spelen, een goede geluidsinstallatie en microfoon. (Kan tegen meerprijs door Buro Bannink geregeld worden.)

Tijdsinvestering:

1 lesdag uitgaande van een continu rooster.
Voorstelling speelt na schooltijd direct aansluitend.

Organisatie/vorm:

School moet zorg dragen voor meerderen lokalen om te repeteren, een plek om te spelen, een goede geluidsinstallatie en microfoon. (Kan tegen meerprijs door Buro Bannink geregeld worden).

[RESERVEER HIER]

<< terug naar het overzicht

 • Buro Bannink
 • Projecten
 • Discipline: literatuur, theater
 • Werkvorm: Actief, Receptief, Reflectief
 • Competenties: Kijken naar cultuur (receptief), Reflecteren op cultuur, Onderzoekend vermogen, Vermogen zich te presenteren, Vermogen tot zelfstandig werken, Vermogen tot samenwerken
 • Thema's: talentontwikkeling,
 • Niveau: groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
 • Gehele schooljaar op aanvraag
 • Locatie: op school
 • €2000,00 indicatie voor een school met 8 groepen. Specifieke kosten zijn via offerte op te vragen.

 • Kerndoelen
  Kerndoel 55: Reflecteren
afbeelding