kunst en cultuur

kunst en cultuur


'Wild Breien'. Een verhaal over familie, van wie je afstamt en wat als je je ouders niet eens kent..? Met een oma die de punk meemaakte, een opa die hippie was en van alles over mensen ervoor. Verhalen over de oorlog, maar ook de overwinning van Feyenoord op AC Milan in 1970. Een verhaal over je verleden, je familie en vooral je verhalen. Een vogelvlucht door de verhalen die we kennen van en over onze ouders en grootouders. Maar het is ook een zoektocht naar vergeten voorwerpen, want wat was ook alweer een televisie-antenne en hoe ging het als het beeld ging storen als het stormde? De eerste tv, een pick-up, een lesje vergeten voorwerpen.  Een ontzettend afwisselende voorstelling voor de groepen 1 t/m 8.

 

 

Een voorstelling voor alle groepen van PO en SO, vol humor en bijna vergeten voorwerpen en verhalen. Maar ook een voorstelling over minder goede tijden. Tussendoor een beeld van de geschiedenis van de 20e eeuw.

De twee hoofdfiguren, Kees en Marjo slaan zelfs met hun fantasie op hol als de postbode verschijnt. Wat brengt hij voor brief? En wat dan?

?

Een derde acteur geeft de voorstelling een heel mooie wending: Wat gebeurt er als je afkomst niet helemaal duidelijk is? Je uit een ander land komt, of..anders..? Laat je het erbij zitten, of wil jij ook je roots leren kennen? En maak je je stamboom die leeg is, half vol, of uiteindelijk ingevuld.

?

Een voorstelling met 3 acteurs, waarin het publiek serieus meegenomen wordt. Niet om het minst over de altijd weer prachtige decors van Fabela-Rozo. Verder maken het licht, de interactie met het publiek en vooral ook de muzikaliteit deze voorstelling tot een juweeltje.

?Voor iedereen vanaf 4 jaar en ouder. Met of zonder creatieve workshops.

 

Doel:

De voorstelling 'wild breien' leidt tot napraten en nadenken over wie je bent, waar je vandaan komt en wat je roots zijn. Met de eventueel aan te kopen workshops maken de kinderen met muziek en vormgeving materialen gerelateerd aan de voorstelling.

Tijdsinvestering:

duur voorstelling: 45'. De voorstelling wordt vergezeld van een lesbrief

Organisatie/vorm:

Voorstelling van 45 minuten. Er kunnen meerdere voorstellingen op een dag worden gegeven. Totaal aantal toeschouwers: 125. In het theater 250. Kan in speellokaal of hal, of theater worden gespeeld. Liefst zoveel mogelijk verduisterd.

Opmerkingen:

Eventueel met meerdere scholen in theater te boeken. Fabela-Rozo heeft eigen techniek en technicus. Voor techniek hebben 2 electricteitsgroepen (of krachtstroom) een voorkeur. Overleg met technicus.

 

 

[RESERVEER HIER]

<< terug naar het overzicht

 • Cultuureducatie Schiedam
 • Voorstellingen
 • Discipline: cultureel erfgoed, muziek, theater
 • Werkvorm: Receptief, Reflectief
 • Competenties: Receptief vermogen, Reflectief vermogen, Kijken naar cultuur (receptief), Reflecteren op cultuur, Vermogen zich te presenteren, Vermogen tot samenwerken
 • Thema's: sociale en emotionele ontwikkeling, geschiedenis, wereldoriĆ«ntatie, burgerschap,
 • Niveau: groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, voortgezet onderwijs
 • september -juli
 • 09:00 tot 15:00 uur
 • Tijdstip in overleg
 • Locatie: theater of speellokaal of hal. Liefst verduisterd.
 • 1 voorstelling vanaf €1100,-; 2 voorstellingen €1200,-; 3 voorstellingen €1300,00 (prijzen ex 9% BTW)reiskosten vanaf Bergen op Zoom ( 0,35 ct per km ex 9% BTW)

 • Kerndoelen
  Kerndoel 1: Informatie verwerven
  Kerndoel 3: Informatie beoordelen
  Kerndoel 6: Informatie ordenen
  Kerndoel 12: Woordenschat
  Kerndoel 35: Redzaam gedrag
  Kerndoel 37: Waarden en normen
  Kerndoel 39: Milieu
  Kerndoel 49: Spreiding van bevolking en landschap
  Kerndoel 51: Historische bronnen
  Kerndoel 52: Tijdvakken
  Kerndoel 53: Personen en gebeurtenissen
  Kerndoel 55: Reflecteren
  Kerndoel 56: Cultureel erfgoed
afbeelding