kunst en cultuur

kunst en cultuur


De theatergroep Fabela-Rozo speelt voor alle groepen van het (speciaal) basisonderwijs de voorstelling “Loop di Loup(e)”.Het is een voorstelling over vriendschap van ruim 3 kwartier met 2 acteurs en live muziek voor scholen, theaters en bibliotheken.

 

Een voorstelling vol vriendschappen, erbij horen of toch juist niet? En het milieu.

 

Het verhaal start met twee ruimtereizigers die elkaar treffen op de planeet aarde. Ze zijn op zoek naar mooie dingen en vinden die  ondanks alles in een bos dat bedreigd wordt door wegen en afval. Het verhaal gaat verder als een omgekeerd sprookje: De wolf   Monsieur Le Loupe dreigt van alles de schuld te krijgen. Maar is hij het wel die het bos bedreigt? Of toch Roodkapje?

?

Gelukkig is er hoop en wijsheid in de persoon van Bep. Zij runt een raar restaurant, maar zit vol goede adviezen voor wie langs wil komen. Zij is voor verbroedering en personen die eerst lijnrecht tegenover elkaar staan, weet zij tot de grootste vrienden te maken.

?

Ondertussen wordt het van herfst naar winter uiteindelijk voorjaar: De kringloop speelt op vele wijzen een rol. En de uitkomst is erg hoopvol voor mens en dier. Vriendschappen voor het leven komen voort uit deze problematiek.

?

Fabela-Rozo speelt een voorstelling waarin het publiek kennis maakt met wel heel rare snuiters. Er wordt live muziek gemaakt en vele kostuums en decors maken deze voorstelling tot een mooie beleving. Maar voor wie het wil zien, zit er achter dit verhaal, net zoals in de ons bekende sprookjes, een heel positieve kijk op het leven en een tevens een positieve kijk ook op relaties: Mensen die eerst lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan, vinden een gemeenschappelijk doel, waardoor nieuwe vriendschappen ontstaan.

En daarom leven ze uiteraard nog 'lang en gelukkig!

Doel:

De voorstelling vraagt om (na)gesprekken. De kinderen ervaren door de voorstelling dat mensen invloed hebben op de leefomgeving en hoe we met elkaar kunnen komen tot een mooiere en leefbare wereld. Daarbij is verbondenheid en vriendschap een voorwaarde.

Tijdsinvestering:

voorstelling van 45 minuten en nagesprekken in de groep. Workshops muziek en vormgeving eventueel van 45 minuten. Er is een lesbrief ter voorbereiding.

Organisatie/vorm:

Voorstelling en eventueel creatieve workshops (muziek en vormgeving) als aanvulling. De voorstellingen gaan vergezeld van een lesbrief.

Opmerkingen:

Voorstelling geschikt voor alle groepen van het basisonderwijs t/m 125 leerlingen. (250 in theater)

[RESERVEER HIER]

<< terug naar het overzicht

 • Cultuureducatie Schiedam
 • Voorstellingen
 • Discipline: cultureel erfgoed, muziek, theater
 • Werkvorm: Receptief, Reflectief
 • Competenties: Receptief vermogen, Reflectief vermogen, Reflecteren op cultuur
 • Thema's: sociale en emotionele ontwikkeling, geschiedenis, wereldoriĆ«ntatie, burgerschap,
 • Niveau: groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, voortgezet onderwijs
 • september t/m juli
 • 09:00 tot 15:00 uur
 • Tijdstip in overleg
 • Locatie: Op school/in theater/in bibliotheek
 • 1 voorstelling €1100,- 2 voorstellingen €1200,- 3 voorstellingen €1300,- ex 9% BTW en ex reiskosten a 0,35 ct per km vanaf Bergen op Zoom (vv)(ex BTW). 

 • Kerndoelen
  Kerndoel 1: Informatie verwerven
  Kerndoel 3: Informatie beoordelen
  Kerndoel 12: Woordenschat
  Kerndoel 34: Gezondheid
  Kerndoel 35: Redzaam gedrag
  Kerndoel 37: Waarden en normen
  Kerndoel 39: Milieu
  Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
  Kerndoel 42: Natuurkundige verschijnselen
  Kerndoel 46: Dagritme en seizoenen
  Kerndoel 48: Omgang met water
  Kerndoel 49: Spreiding van bevolking en landschap
  Kerndoel 51: Historische bronnen
  Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
  Kerndoel 56: Cultureel erfgoedafbeelding