kunst en cultuur

kunst en cultuur


Fabela-Rozo speelt een voorstelling met 3 acteurs en neemt eigen licht en geluid mee. Uiteraard kunnen bij deze voorstelling workshops muziek en vormgeving extra worden geboekt.

Compleet met een lesbrief

Samen met de kinderen gaan we vele angsten te lijf.

Wij bieden u aan:  'Angsthazen', een vrolijke, muzikale en interactieve voorstelling voor groot en klein waarin allerlei handvatten worden aangereikt om de monsters onder het bed en de monsters in het hoofd met simpele trucjes het lijf te bieden. Een uitstekende voorstelling om 'sterker' te worden en je 'innerlijke wolf' te ontdekken. (kanjertraining; sociale veiligheid)

 

 

De heer Vertigo en mejuffrouw Xenia geven de 'Cursus griezelen'. Het draait om wel 475 angsten waar mensen bang voor zijn: van water- en examenvrees, van bang zijn in het donker, kleine beestjes, een pukkel tot vieze limonade. We zijn aanwezig bij de eerste les, waarop een aantal problemen de kop zal worden ingedrukt. 

 • ' Maar hoe gaan we de problemen te lijf juffrouw Xenia?' 'Knoflook, een ridderschild, buikademhaling of de giftige appel met een pijl aanvallen, zoals Willem Tell dat deed?'

Een aantal boeken over griezelen wordt ter hand genomen. Zoveel angsten zijn er nog over. 

Na afloop van de cursus zien we ze in hun woonomgeving. 't Ziet er daar thuis allemaal wel een beetje 'eng' uit. Maar ze voelen zich er op hun gemak en zijn blij met de buit van vandaag: 'Wat fijn dat er zoveel angsten zijn: Dat levert veel geld op..'

Dan gaat de bel en wordt er tegen de ruit getikt.

Een voorstelling om te leren met angsten om te gaan

De 'voorstelling 'Angsthazen' is een luchtige voorstelling over angsten.  Het is ook een les om te leren hoe je met griezelige dingen om moet gaan. 

?Iedereen zal versteld staan van wat Fabela-Rozo hier neerzet: een volwassen voorstelling voor kinderen. Geen 'plat en eenvoudig verhaal' , maar een duidelijke en grappige verhaallijn met meerdere lagen. Dat betekent dat zowel een 4-jarige als een 12-jarige zich in het verhaal zal herkennen. Zelfs een volwassene zal op het puntje van de stoel zitten bij deze prachtige voorstelling .

Geschikt voor 4 t/m 12 jaar

 

 

 

 

 

.

Doel:

Aan het einde van het optreden en het doorwerken van de lesbrief, ervaren de kinderen dat 'angsten' soms in je hoofd zitten; Hoe kunnen we dat te lijf gaan. Zowel de voorstelling als de lesbrief reikt hiervoor handvatten aan: 'Angsthazen'.

Tijdsinvestering:

De voorstelling duurt 45 minuten. Het maken van de lesbrief kan vooraf worden gedaan in 2 á 3 x een half uur. Er zal wel in gesprekken in de groep aandacht kunnen en worden besteed aan angsten die iedereen kent: Hoe ga je daar mee om?

Organisatie/vorm:

Voorstelling, compleet met lesbrief, die bij boeking wordt toegstuurd.

De voorstelling is geschikt voor de groepen 1 t/m 8 van PO en onderbouw VO.  Maximaal 125 kinderen. In theater maximaal 250. Het speelvlak is 7x5x3,5 meter

Er kunnen workshops bij worden geboekt van ongeveer 60 minuten: Muziek en vormgeving.

Opmerkingen:

Fabela-Rozo maakt muzikaal en interactief theater en kleedt rijkelijk aan (opbouw 2,5 uur). De ruimte dient door de school enigszins verduisterd te worden. Er wordt gebruik gemaakt van rookmachine. Voor een rookmelder betekent dit vaak niets, maar als voorzorg is het beter deze tijdelijk af te melden, of eventueel met tape tijdelijk af te plakken.

[RESERVEER HIER]

<< terug naar het overzicht

 • Cultuureducatie Schiedam
 • Voorstellingen
 • Discipline: theater
 • Werkvorm: Receptief, Reflectief
 • Competenties: Receptief vermogen, Reflectief vermogen, Kijken naar cultuur (receptief), Reflecteren op cultuur
 • Thema's: talentontwikkeling, sociale en emotionele ontwikkeling, wereldoriĆ«ntatie, burgerschap,
 • Niveau: groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, voortgezet onderwijs
 • augustus 2022-juli 2023
 • 09:00 tot 15:00 uur
 • Tijdstip in overleg
 • Locatie: gymzaal, speellokaal, aula, theater, bibliotheek
 • € 1075,00 (1 voorstelling); €1200,00 (2 voorstellingen); € 1350,00 (3 voorstellingen). Reiskosten vanaf Bergen op Zoom 0,35 ct per km (vv) Prijzen ex 9% BTW

 • Kerndoelen
  Kerndoel 1: Informatie verwerven
  Kerndoel 35: Redzaam gedrag
  Kerndoel 37: Waarden en normen
  Kerndoel 53: Personen en gebeurtenissen
  Kerndoel 55: Reflecterenafbeelding