kunst en cultuur

kunst en cultuur


Gisteren stond hier nog een school, maar vandaag is iedereen welkom in Ons Museum. Vergaap je aan de prachtige standbeelden (hee, beweegt daar nou een arm?), staar naar de mooie schilderijen (zag jij ook de Mona Lisa knipperen?) en ervaar de prachtige installaties (die kunstenaar komt me wel héél bekend voor!).

De hele school verandert in een museum, inclusief directeur, suppoorten, gidsen, getergde kunstenaars én natuurlijk gloednieuwe kunst. We gooien de creatieve sluizen open, we laten ons inspireren door beroemde voorbeelden en we ervaren samen de heerlijke opwinding van het maken van echte kunst. Een theatraal dagproject over beeldende kunst in al haar vormen.

Op aanvraag kan het museum een thema hebben om aan te sluiten bij een groter evenement, een feestweek of een andere gelegenheid.

Dagproject
De hele school maakt een voorstelling…in één dag! Ons docententeam vliegt in en ontsteekt het theatrale vuur bij alle leerlingen, van de kleuters tot en met groep acht. Samen gaan we verzinnen, ontdekken, maken, knutselen én het podium op. Aan het eind van de dag staat iedereen te schitteren in een voorstelling die net zo uniek is als de leerlingen zelf.

Natuurlijk moet iedereen die voorstelling zien: alle papa’s en mama’s, alle opa’s en oma’s, broers, zussen en eigenlijk ook de burgemeester en de koning. Dat kan op school tijdens een feestelijke voorstelling, of met een gelikte video livestream of registratie. We kijken samen wat kan en mag.

Informatiepakket
Met het uitgebreide informatiepakket dat ruim vooraf wordt verstuurd, weet iedereen op school wat er gaat gebeuren: wat elke klas gaat doen, welke kostuums kunnen worden meegebracht en welke knutselopdrachten er gedaan gaan worden.

Elke klas krijgt in ieder geval een theater- of dansworkshop van 45 minuten, helemaal op niveau en met een afgebakend eindresultaat. Maar daarnaast moet er natuurlijk ook flink geknutseld worden om de voorstelling helemaal aan te kleden.

Aan alles is gedacht voor een fantastische ervaring voor leerlingen, leerkrachten en alle gezinnen. En dat theatrale vuur wat we aansteken? Dat gaat bij veel leerlingen nooit meer uit.

[RESERVEER HIER]

<< terug naar het overzicht

 • Buro Bannink
 • Projecten
 • Discipline: dans, theater
 • Werkvorm: Actief
 • Competenties: Creërend vermogen, Onderzoekend vermogen, Vermogen zich te presenteren, Vermogen tot samenwerken
 • Thema's: sociale en emotionele ontwikkeling,
 • Niveau: groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
 • Tijdstip in overleg
 • Kerndoelen
  Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
  Kerndoel 56: Cultureel erfgoed
afbeelding