kunst en cultuur

kunst en cultuur


Dit is je kans om één dag het beroep van je dromen uit te oefenen! Bakker, dokter, juf, astronaut, politieagent, of directeur van de snoepjesfabriek. Maak je grenzeloze ambities waar en ontdek meteen de leuke en minder leuke kanten van als je later groot bent.

Er is werk aan de winkel! We gaan onderzoeken wat je later wilt worden én wat dat precies inhoudt. Hoe zie je eruit, hoe beweeg je, hoe kom je op je werk en wat doe je daar dan precies?

Natuurlijk gaan we ook aan de gang met volwassen zijn. Hoe gedragen grote mensen zich, en kan je dat spelen? En wil je echt groot zijn of is klein zijn ook wel fijn?

Aan het eind van de dag zien de échte grote mensen een voorstelling waarin ze beleven hoe de leerlingen zichzelf zien als ze volwassen zijn én hoe ze zichzelf als kinderen beschouwen. Die groot/klein-spiegel levert hilariteit op, maar ook ontroering.

Dagproject
De hele school maakt een voorstelling…in één dag! Ons docententeam vliegt in en ontsteekt het theatrale vuur bij alle leerlingen, van de kleuters tot en met groep acht. Samen gaan we verzinnen, ontdekken, maken, knutselen én het podium op. Aan het eind van de dag staat iedereen te schitteren in een voorstelling die net zo uniek is als de leerlingen zelf.

Natuurlijk moet iedereen die voorstelling zien: alle papa’s en mama’s, alle opa’s en oma’s, broers, zussen en eigenlijk ook de burgemeester en de koning. Dat kan op school tijdens een feestelijke voorstelling, of met een gelikte video livestream of registratie. We kijken samen wat kan en mag.

Informatiepakket
Met het uitgebreide informatiepakket dat ruim vooraf wordt verstuurd, weet iedereen op school wat er gaat gebeuren: wat elke klas gaat doen, welke kostuums kunnen worden meegebracht en welke knutselopdrachten er gedaan gaan worden.

Elke klas krijgt in ieder geval een theater- of dansworkshop van 45 minuten, helemaal op niveau en met een afgebakend eindresultaat. Maar daarnaast moet er natuurlijk ook flink geknutseld worden om de voorstelling helemaal aan te kleden.

Aan alles is gedacht voor een fantastische ervaring voor leerlingen, leerkrachten en alle gezinnen. En dat theatrale vuur wat we aansteken? Dat gaat bij veel leerlingen nooit meer uit.

Tijdsinvestering:

1 lesdag bestaande uit een continu rooster

Organisatie/vorm:

School moet zorg dragen voor meerderen lokalen om te repeteren, een plek om te spelen, een goede geluidsinstallatie en microfoon. (Kan tegen meerprijs door Buro Bannink geregeld worden.)

[RESERVEER HIER]

<< terug naar het overzicht

 • Buro Bannink
 • Projecten
 • Discipline: dans, muziek, theater
 • Werkvorm: Actief
 • Competenties: Creërend vermogen, Receptief vermogen, Reflectief vermogen, Onderzoekend vermogen, Vermogen zich te presenteren, Vermogen tot zelfstandig werken, Vermogen tot samenwerken
 • Thema's: talentontwikkeling, sociale en emotionele ontwikkeling,
 • Niveau: groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
 • september t/m juni
 • Tijdstip in overleg
 • €2000,- Minimum prijs voor een school met acht groepen. Prijs is ex. reiskosten.

 • Kerndoelen
  Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
  Kerndoel 55: Reflecteren
  Kerndoel 56: Cultureel erfgoed
afbeelding