kunst en cultuur

kunst en cultuur


Met seksuele gezondheidsvoorlichting wordt informatie over seksualiteit, leefstijl en gezondheid op maat aangeboden. Momenteel kan gekozen worden uit de themabijeenkomsten: Seksuele overdraagbare aandoeningen, oorzaken en gevolgen van een Soa, Tienerzwangerschappen, loverboys, leren nee zeggen en social media en seksuele gezondheid.

Doel:

Het bieden van goede seksuele gezondheidsvoorlichting via (thematisch georganiseerde) cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten aan de doelgroep en hun directe omgeving waardoor ze geïnformeerd worden over mogelijke gezondheidsrisico’s, maar ook op welke wijze men zelf de gezondheid kan verbeteren.

Tijdsinvestering:

Lestijden variëren van 1 uur tot 2,5 uur. De lessen worden verzorgd door de Stichting Voorlichters gezondheid. De docent is aanwezig in de klas maar geeft geen les.

Uitvoering door:

Gezondheidvoorlichters

Aansluiting bij methode:

Gezondheidsbevordering op het gebied van seksuele gezondheid.

Opmerkingen:

Lessen worden op maat gemaakt voor de leeftijd en populatie van de school. Heeft u specifieke vraagstukken, dan kunt u dit bespreekbaar maken en ontvangt u een les op maat. De methodiek is gericht op gedragsverandering om gezondheidbevorderende gedrag te bereiken. Tevens is het gericht op zelfredzaamheid door kinderen ook gezondheidsvaardigheden aan te leren en kennis te geven over seksuele gezondheid.

[RESERVEER HIER]

[roosters]

<< terug naar het overzicht

 • Stichting Voorlichters Gezondheid
 • Gastles
 • burgerschap, voeding
 • Zorg en Verantwoordelijkheid, Rechtvaardigheid en Keuzevaardigheid, Besef,
 • groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8, voortgezet onderwijs
 • op school
 • Kerndoelen
  Kerndoel 34: Gezondheid
  Kerndoel 35: Redzaam gedrag
  Kerndoel 44: Kennis van produkten
3. Goede gezondheid en welzijn
afbeelding