kunst en cultuur

kunst en cultuur


Nederland is een smeltkroes van meerdere culturen. Mensen onderscheiden zich door verschillende culturele kenmerken (taal, religie, muziek, gebruiken/tradities, viering van festiviteiten) Binnen al deze culturen gelden weer andere waarden en normen. In onze Grondwet zijn de belangrijkste waarden opgenomen. Solidariteit, respect en tolerantie zijn waarden waar wij niet om heen kunnen. Het is belangrijk om door middel van dialoog na te gaan wat ons verbindt en aanzat tot nieuwe, meer hoopvolle uitwisselingen, zodat wij respectvol met elkaar kunnen omgaan en elkaar kunnen waarderen. Zonder onderscheid te maken in religie, seksuele geaardheid, afkomst en cultuur.

Doel:

Om op een prettige manier met elkaar te kunnen samenleven is het belangrijk dat wij elkaar respecteren en elkaar proberen te begrijpen. Dit is de eerste stap waarbij de verbinding tussen de verschillende culturen ontstaan. Respect is ook anderen accepteren zoals ze zijn en niet op een in negatieve wijze in ‘wij’ en ‘zij’ denken. Daarnaast hebben de voorlichtingen als doel om de waarden en normen in Nederland te omarmen.

 

Tijdsinvestering:

Lestijden variëren van 1 uur tot 2,5 uur. De lessen worden verzorgd door de Stichting Voorlichters gezondheid. De docent is aanwezig in de klas maar geeft geen les. Er kan ook een vier lessen cursus worden gedaan. De kinderen ontvangen dan een certificaat.

Opmerkingen:

Lessen worden op maat gemaakt voor de leeftijd en populatie van de school. Heeft u specifieke vraagstukken, dan kunt u dit bespreekbaar maken en ontvangt u een les op maat. De lessen kunnen worden gegeven aan de groepen 7 en 8. Een gastdocent geeft de lessen. De klassendocent is aanwezig bij de les en geeft zelf geen les.

 

[RESERVEER HIER]

[roosters]

<< terug naar het overzicht

 • Stichting Voorlichters Gezondheid
 • Gastles
 • burgerschap
 • Zorg en Verantwoordelijkheid, Rechtvaardigheid en Keuzevaardigheid, Besef,
 • groep 7, groep 8, voortgezet onderwijs
 • op locatie
 • Kerndoelen
  Kerndoel 35: Redzaam gedrag
  Kerndoel 37: Waarden en normen
3. Goede gezondheid en welzijn
afbeelding