kunst en cultuur

kunst en cultuur


Loopbaan oriëntatie? Nu al? Het antwoord is JA! Vroeger maakte je al op jonge leeftijd kennis met de arbeidsmarkt en bijbehorende beroepen in je eigen omgeving. Door bedrijfjes in de straat, zelf repareren (fiets, kleding, bromfiets, verlichting, etc.) of door je eigen moestuin. Tegenwoordig staan bedrijven op een bedrijventerrein, je repareert niet meer maar koopt nieuw en voedsel koop je in de supermarkt. Maar wat zijn dan de beroepen die je in je eigen omgeving later kunt doen? En wat moet je daar voor kunnen en kennen?

Laagdrempelig kun je dit realiseren door tijdens een projectweek bedrijven of organisaties je school binnen te halen. Wij als Marel educatie kunnen jullie helpen bij het opzetten van deze dynamische projectweken.

Het is voor de kinderen niet alleen leuk en leerzaam om een bedrijf/organisatie je school in te halen, maar ook bij hen op bezoek te gaan en echt te ervaren hoe het is om daar op de werkvloer rond te lopen.

Als Marel Educatie ondersteunen wij de school bij het vorm geven aan het thema/opdracht en leggen wij contact met bedrijven en organisaties die een bijdrage kunnen leveren aan de projectweken. De opdrachten zullen passen binnen de methodiek van Ontwerpend en Onderzoekend leren.

Doel:

Buiten naar binnen te halen en binnen naar buiten te brengen.
Passend binnen de kerndoelen van het SLO, en aansluitend bij de grote opdrachten van curriculum.nu

Tijdsinvestering:

De leerkracht bepaalt zelf hoeveel tijd er in de loop van de week besteed wordt aan de uitwerking van de opdracht.

Wij halen de werkdruk weg bij het opzetten en bedenken van de projectweek.

Verdere benodigdheden:

Afhankelijk van gekozen onderwerp.

Opmerkingen:

Soms zie je door de bomen het bos niet meer, door het grote aanbod aan leuke opdrachten dat al te vinden is op internet / pinterest. Wij helpen jou een weg te vinden in dit ondoordringbare bos.

De uiteindelijke uitvoering van de opdrachten blijft in handen van de leerkracht. Wij helpen je op weg en bij het opzetten van de week.

Het is mogelijk om met één klas mee te doen maar het is ons gebleken dat het erg leuk is om met meer klassen van de school mee te doen. Die week staat bij jullie op school dan in het teken van het project.

[RESERVEER HIER]

[roosters]

<< terug naar het overzicht

  • Marel educatie
  • Project
  • afval, burgerschap, duurzaamheid, energie, klimaat, landschap, milieu, natuur, , voeding
  • Waarnemen en Onderzoeken, Besef, Duurzame Veranderingen,
  • groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
  • Op eigen school
  • Kosten in overleg
afbeelding