kunst en cultuur

kunst en cultuur


Op 9 oktober 2020 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Op deze dag wordt weer een landelijke voorleesactie georganiseerd voor basisscholen. De voorleesactie is een laagdrempelige manier om met kinderen in gesprek te gaan over duurzaamheid. Voor deze voorleesactie is een boek met verhalen samengesteld door Pabo-studenten met tekeningen gemaakt door kinderen. Het thema van dit jaar is ‘De wereld van (duurzame) Kleding’. In het boek staan meerdere verhalen voor alle groepen van de basisschool. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw.

Kinderboekenweek

Ook de Grootouders voor het Klimaat schreven mee aan het boek. Zij schreven verhalen over herinneringen aan kleding in hun jeugd. Bijvoorbeeld over hoe normaal het was om kleding te repareren. Hierdoor sluit de Voorleesactie goed aan bij het thema ‘En toen?’ van de Kinderboekenweek.


Gastvoorlezers

Het NME-centrum gaat zorgen voor gastvoorlezers in de klas. Na het lezen wordt het gesprek aangegaan met de klas over waar kleding van wordt gemaakt, waar het vandaan komt en waar het naar toe gaat als je het niet meer draagt. Verder staan er nog uitgewerkte lessuggesties in het boek. De voorleesactie duurt ongeveer een uur in de klas. Misschien is het een idee om op die dag nog iets meer te doen rond het thema kleding. Bijvoorbeeld het organiseren van een ruilbeurs of een kledinginzamelingactie.  

Tijdsinvestering:

1 uur

Uitvoering door:

gastlezer

[RESERVEER HIER]

[roosters]

<< terug naar het overzicht

  • NME Gemeente Schiedam
  • Gastles
  • afval, duurzaamheid
  • groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
afbeelding