kunst en cultuur

kunst en cultuur


Ook dit jaar organiseert SCHOOL op SEEF in de derde week van september (dus van maandag 12 tot en met vrijdag 16 september 2022) de Schoolbrengweek.

In die week geven scholen en gemeenten in heel Zuid-Holland, extra aandacht aan lopen en fietsen van en naar school, en daarmee aan veilig en gezond verkeersgedrag!

Na aanmelding wordt de school op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en voorbereidingen. U kunt uw school nu al aanmelden (en posters bestellen) door een e-mail te sturen naar projectleider@schoolopseef.nl

 SCHOOL op SEEF helpt leerlingen om zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer. Het programma biedt hulpmiddelen, van praktijklessen tot filmpjes voor scholen om met verkeersveiligheid aan de slag te gaan. Verder maakt School op Seef het voor scholen veel makkelijker om de handen ineen te slaan met ouders en de gemeente Schiedam. Samen checken we de routes in de buurt en praten we over de straat van de school. De inzichten die dit onderzoek oplevert, zijn niet alleen leerzaam voor de scholen. Op basis van de gegevens kan de gemeente ook de verkeersveiligheid verbeteren. 

Doel:

Het doel is om ouders en kinderen vooral met de fiets of lopend naar school te laten komen. Dit is goed voor de verkeersveiligheid bij school, goed voor het milieu en goed voor de verkeersvaardigheid van kinderen. Bovendien bevordert bewegen ook nog eens de leerprestaties.

Uitvoering door:

school

[RESERVEER HIER]

[roosters]

<< terug naar het overzicht

 • NME Gemeente Schiedam
 • Programma
 • burgerschap, milieu, verkeer en vervoer
 • groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
 • op school
 • Kerndoelen
  Kerndoel 34: Gezondheid
  Kerndoel 35: Redzaam gedrag
  Kerndoel 39: Milieu
3. Goede gezondheid en welzijn11. Duurzame steden en gemeenschappen13. Klimaatactie
afbeelding