kunst en cultuur

kunst en cultuur


 SCHOOL op SEEF helpt leerlingen om zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer. Het programma biedt hulpmiddelen, van praktijklessen tot filmpjes voor scholen om met verkeersveiligheid aan de slag te gaan. Verder maakt School op Seef het voor scholen veel makkelijker om de handen ineen te slaan met ouders en de gemeente Schiedam. Samen checken we de routes in de buurt en praten we over de straat van de school. De inzichten die dit onderzoek oplevert, zijn niet alleen leerzaam voor de scholen. Op basis van de gegevens kan de gemeente ook de verkeersveiligheid verbeteren. 

In de maand september staat een veilige schoolomgeving centraal. Afgelopen schooljaar heeft wethouder Ooijevaar de aftrap gedaan van de schoolbrengweek op basisschool de Peperklip.  Welke school doet actief mee aan gezonde veilige schoolomgeving met schoolbrengweek in 3de week van september? 

We gaan weer lopend of fietsend naar school | Schiedam

Doel:

Het doel is om ouders en kinderen vooral met de fiets of lopend naar school te laten komen. Dit is goed voor de verkeersveiligheid bij school, goed voor het milieu en goed voor de verkeersvaardigheid van kinderen. Bovendien bevordert bewegen ook nog eens de leerprestaties.

Uitvoering door:

school

Opmerkingen:

De Schoolbrengweek ‘School op Seef’ is dit jaar van 14 tot en met 18 september en wanneer ouders registreren hoe vaak zij lopend of op de fiets naar school komen en deze belevenis delen, maken zij kans op een leuke prijs. Kijk voor meer informatie op de website van de Schoolbrengweek

U kunt dit item reserveren. Het NME centrum zorgt ervoor dat de aanmelding op de juiste plek komt

[RESERVEER HIER]

[roosters]

<< terug naar het overzicht

 • NME Gemeente Schiedam
 • Programma
 • burgerschap, milieu, verkeer en vervoer
 • groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
 • op school
 • Kerndoelen
  Kerndoel 34: Gezondheid
  Kerndoel 35: Redzaam gedrag
  Kerndoel 39: Milieu
3. Goede gezondheid en welzijn11. Duurzame steden en gemeenschappen13. Klimaatactie
afbeelding