kunst en cultuur

kunst en cultuur


Yes!!! Ook in 2023 weer gratis groentezadenpakketten 

Voor het vijfde jaar kunnen we scholen en bso's weer pakketten aanbieden met zaden van groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Net als voorgaande jaren stelt het bedrijf weer 3500 pakketten beschikbaar om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met moestuinieren en met gezonde groenten. 

Hoe ziet zo’n pakket eruit?

Het pakket bestaat uit 10 zakjes met dit keer duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor een hele school. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin.

Biologisch?

De zaden in het pakket zijn een veilig natuurproduct, veilig voor mens en dier. Ze zijn vermeerderd met respect voor de natuur en vrij van bestrijdingsmiddelen. Bij de ontwikkeling zijn geen technieken gebruikt die vallen onder de term genetische modificatie. Ze zijn prima te gebruiken voor je biologische moestuin, ze hebben alleen geen officieel keurmerk.

Lesmateriaal en teeltinformatie

Het pakket bevat ook een boekje met informatie en tips. Op de bijbehorende webpagina staat aanvullende informatie en kun je werkbladen downloaden. Je kunt het pakket uiteraard ook aanvullen met eigen lesmateriaal. En benut ook de praatplaten voor moestuinlessen.

In te schrijven tot 10 januari 2023. De pakketten worden in februari 2023 verspreid.

1 pakket per school of BSO.

Op = op

Uitvoering door:

docent

[RESERVEER HIER]

[roosters]

<< terug naar het overzicht

  • NME Gemeente Schiedam
  • Programma
  • voeding
  • Zorg en Verantwoordelijkheid, Waarnemen en Onderzoeken, Waardering,
  • groep 1, groep 2, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
  • Kerndoelen
    Kerndoel 34: Gezondheid
    Kerndoel 40: Planten en dieren herkennen
12. Verantwoorde consumptie en productie
afbeelding