Podiumparel
groep 8

Rabbit Hole (12+)

Theater aan de Schie

Is de aarde plat? Bestaat corona wel? Is 9/11 verzonnen door de Amerikaanse overheid? Allemaal vragen die online rondspoken en zo ook de offline realiteit binnensluipen. Ook in de wereld van jongeren. Gewauwel van internet gekkie’s voor de één maar waarheid voor de ander die gelooft in deze alternative facts.
Hoe worden jongeren de diepe krochten van het internet in gezogen? Vinden ze online de verbinding die ze offline moeten missen? Via hun mobiele telefoons maakt het publiek onderdeel uit van de chatfora, waar de geïsoleerde Samy zich op begeeft. Volg je hem into de Rabbit Hole?

Kenmerken

Type activiteit: Voorstellingen

Discipline: Multimedia

Thema:

Leerdoelen: Mens en samenleving, Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden: Sociale en culturele vaardigheden, Zelfregulering, Kritisch denken, Mediawijsheid

Periode

april

Locatie

Wennekerpand, Vijgensteeg 2, Schiedam

Beschikbaarheid

Boekbaar

Extra informatie

  • Tijdsinvestering:

    80 minuten

Vragen over de activiteit?

Afbeelding Theater aan de Schie
Neem voor vragen over de activiteit contact op met Theater aan de Schie op 010 246 25 55 of via educatie@theateraandeschie.nl

Waarom?

Cultuurparels

Het volgen van de leerlijn Cultuurparels waarborgt een brede ontwikkeling cultuureducatie voor de leerlingen van groep 1 t/m 8. De uitvoering van de Cultuurparels vindt plaats in opdracht van de schoolbesturen. Zij staan garant voor het budget van 10 euro per leerling per jaar. De programma’s van de Cultuurparels zijn samen met de instellingen en scholen ontwikkeld. Door de Cultuurparels te volgen, bezoekt elke bouw eenmaal elke culturele instelling in de stad en is ook de doorgaande leerlijn Brandersstad voor alle leerlingen van Schiedam gewaarborgd.