Taalparel
groep 3 - 4

Vergeetmijnietje

Bibliotheek Schiedam

In deze parel staan het gelijknamige boek van Milja Praagman én het werk van schilder Henri Matisse centraal. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met het boek én met de schilderijen van Matisse waardoor Milja Praagman zich heeft laten inspireren voor de illustraties in het boek.

De leskist staat voor een aantal weken in de klas en na een introductie door de bibliotheek kan je er zelf mee aan de slag.

Kenmerken

Type activiteit: Leskisten

Discipline: Literatuur

Thema:

Leerdoelen: Nederlands, Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden: Communiceren, Samenwerken, Probleemoplossend vermogen, Creatief denken, Probleem oplossen

Periode

Locatie

Beschikbaarheid

Boekbaar

Wat?

Vergeetmijnietje is een serie van 2 tot 4 lessen rond het prentenboek Vergeetmijnietje van Milja Praagman. Het thema is vriendschap, en er worden verbanden gelegd met kunst en met het poesiealbum.

Hoe?

In de groep. Introductie door onderwijsspecialist van de Bibliotheek Schiedam.

Extra informatie

  • Tijdsinvestering:

    2-4 lessen van 45 minuten + een introductie van een onderwijsspecialist van de Bibliotheek Schiedam.

Vragen over de activiteit?

Afbeelding Bibliotheek Schiedam
Neem voor vragen over de activiteit contact op met Bibliotheek Schiedam op 010-7146352 of via educatie@debibliotheekschiedam.nl

Waarom?

Cultuurparels

Het volgen van de leerlijn Cultuurparels waarborgt een brede ontwikkeling cultuureducatie voor de leerlingen van groep 1 t/m 8. De uitvoering van de Cultuurparels vindt plaats in opdracht van de schoolbesturen. Zij staan garant voor het budget van 10 euro per leerling per jaar. De programma’s van de Cultuurparels zijn samen met de instellingen en scholen ontwikkeld. Door de Cultuurparels te volgen, bezoekt elke bouw eenmaal elke culturele instelling in de stad en is ook de doorgaande leerlijn Brandersstad voor alle leerlingen van Schiedam gewaarborgd.