Podiumparel
groep 3 - 5

Vreemd Ding (6+)

Theater aan de Schie

Wonderlijke wezentjes zijn hard aan het werk in de vreemde machine. Signaalborden wijzen de weg achterstevoren, een driehoekige telefoon rinkelt onophoudelijk en een groot hoofd stopt nooit met praten. Iedereen doet zijn best om keurig te lopen en de apparaten goed te bedienen. Volg de regels en stel vooral geen vragen. Maar dan opeens stopt de machine met werken. De nieuwsgierigheid van de wezentjes is niet meer te houden en dus gaan ze op onderzoek uit. Zonder taal nemen ze je mee in een landschap vol gekke objecten.

Kenmerken

Type activiteit: Voorstellingen

Discipline: Theater

Thema:

Leerdoelen: Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden: Sociale en culturele vaardigheden, Zelfregulering, Probleemoplossend vermogen, Creatief denken

Periode

december

Locatie

Wennekerpand, Vijgensteeg 2, Schiedam

Tijdinvestering

55 minuten

Beschikbaarheid

Boekbaar

Aanmelden

LET OP: Dit programma is ook boekbaar via het vrije aanbod!

Wat?

Vreemd Ding is een visuele en fantasierijke voorstelling over wezentjes die, over wanneer de wereld plots verandert je op zoek gaat naar onbekende. Geïnspireerd op de prentenboeken van Oscar-winnaar en graphic novel-schrijver Shaun Tan.

Extra informatie

  • Tijdsinvestering:

    55 minuten

  • Het programma Cultuurparels is voorgefinancierd door de schoolbesturen. Boek je een programma via het vrije aanbod dan dient de school de kosten voor deelname zelf te betalen. Heb je de Cultuurparels met jouw klas dit schooljaar al benut? Boek dit project dan via het vrije aanbod.

Vragen over de activiteit?

Afbeelding Theater aan de Schie
Neem voor vragen over de activiteit contact op met Theater aan de Schie op 010 246 25 55 of via educatie@theateraandeschie.nl

Waarom?

Cultuurparels

Het volgen van de leerlijn Cultuurparels waarborgt een brede ontwikkeling cultuureducatie voor de leerlingen van groep 1 t/m 8. De uitvoering van de Cultuurparels vindt plaats in opdracht van de schoolbesturen. Zij staan garant voor het budget van 10 euro per leerling per jaar. De programma’s van de Cultuurparels zijn samen met de instellingen en scholen ontwikkeld. Door de Cultuurparels te volgen, bezoekt elke bouw eenmaal elke culturele instelling in de stad en is ook de doorgaande leerlijn Brandersstad voor alle leerlingen van Schiedam gewaarborgd.