Podiumparel
groep 7 - 8

Het Vergissingsbombardement (11+)

Theater aan de Schie

De Schiedamse Emma verliest haar hele familie tijdens het bombardement op Schiedam op 31 maart 1943. Henry, de veel te jonge Amerikaanse piloot, gooit de betreffende bommen. Kun je als jong mens ‘doorleven’ tijdens een oorlog en hoe leeft die oorlog in jou voort nadat deze is afgelopen? Kun je na zo’n wereldgrote gebeurtenis de stukken van je hart oprapen en de draad weer oppakken?
Deze voorstelling gaat niet over aantallen of materiele schade, maar over de nabestaanden van de slachtoffers van het bombardement.

In deze voorstelling speelt Anne Rats samen met jongeren van de Jonge Stokerij.

Kenmerken

Type activiteit: Voorstellingen

Discipline: Theater

Thema: Geschiedenis, Wereldoriëntatie

21e eeuwse vaardigheden: Sociale en culturele vaardigheden, Probleem oplossen

Periode

april

Locatie

Het Wennekerpand

Tijdinvestering

60 minuten

Beschikbaarheid

Boekbaar

Aanmelden

LET OP: Dit programma is ook boekbaar via het vrije aanbod!

Extra informatie

  • Tijdsinvestering:

    Voorstelling van 60 minuten, verstandig om vooraf de thematiek te bespreken.

  • Het programma Cultuurparels is voorgefinancierd door de schoolbesturen. Boek je een programma via het vrije aanbod dan dient de school de kosten voor deelname zelf te betalen. Heb je de Cultuurparels met jouw klas dit schooljaar al benut? Boek dit project dan via het vrije aanbod.

Vragen over de activiteit?

Afbeelding Theater aan de Schie
Neem voor vragen over de activiteit contact op met Theater aan de Schie op 010 246 25 55 of via educatie@theateraandeschie.nl

Waarom?

Cultuurparels

Het volgen van de leerlijn Cultuurparels waarborgt een brede ontwikkeling cultuureducatie voor de leerlingen van groep 1 t/m 8. De uitvoering van de Cultuurparels vindt plaats in opdracht van de schoolbesturen. Zij staan garant voor het budget van 10 euro per leerling per jaar. De programma’s van de Cultuurparels zijn samen met de instellingen en scholen ontwikkeld. Door de Cultuurparels te volgen, bezoekt elke bouw eenmaal elke culturele instelling in de stad en is ook de doorgaande leerlijn Brandersstad voor alle leerlingen van Schiedam gewaarborgd.