Projecten
groep 7 - 8

Süskind

Stichting Stolpersteine Schiedam biedt het project Süskind aan voor kinderen van groep 7/8 en voor leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Door middel van een dvd met acht scénes uit de film Süskind, drie oral history verhalen van ooggetuigen en archiefbeelden. Tevens is er een bijbehorend vragenboekje waarin vier thema's aan de orde gesteld: vervolging, verzet, verraad en onderduik. Een duidelijke handleiding voor de leerkracht/docent maakt het geheel compleet.

Kenmerken

Type activiteit: Projecten

Discipline: Cultureel erfgoed

Thema: Geschiedenis

Periode

januari t/m december

Locatie

op school

Beschikbaarheid

Neem contact op

Wat?

Om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend en betekenisvol te houden moeten nieuwe, andere verbindingen worden gevonden tussen het verleden en ons heden. Want alleen als iets relevant is voor de eigen leef- en denkwereld, blijft het betekenisvol. Persoonlijke verhalen van toen achter historische feiten zijn voor huidige en toekomstige generaties een goede manier om verbindingen te leggen tussen het verleden en de actualiteit.

Hoe?

De leerkracht/docent behandelt tijdens zijn/haar les de dvd. Leerlingen werken, naar aanleiding van de fragmenten, speciale kijkvragen, achtergrondvragen en actualiteitsvragen uit.

Extra informatie

  • Kosten:

    Aan dit project zijn geen kosten verbonden

  • Tijdsinvestering:

    voorbereiding leerkracht/docent: 60 minuten

    uitvoering en verwerking: per thema 60-120 minuten (afhankelijk van het niveau van de groep of klas)

Vragen over de activiteit?

Neem voor vragen over de activiteit contact op met Stichting Stolpersteine Schiedam