Voorstellingen
Klas 1 - 6

Beslissend Moment

Beslissend Moment is een voorstelling over het drukkende gevoel altijd succesvol te moeten zijn. Over té hooggespannen verwachtingen. En onze grote afhankelijkheid van de mening van anderen.

Op het schoolplein: een man met in zijn handen een kartonnen doos. Vandaag keert hij terug naar het moment dat zijn leven veranderd heeft. Een achteloze middag op zijn middelbare school. En hij moest nablijven.

Zijn passie - het pure succes bereiken - heeft hem geen windeieren gelegd. Toch kan hij Lisa, zijn onbereikbare liefde van de middelbare school, maar niet vergeten. Heeft hij zijn kans laten lopen? Of zal hij haar ooit nog spreken?

Beslissend Moment speelt in het eigen klaslokaal en is theater - 1 - op - 1: persoonlijk, intiem, direct en confronterend. Wanneer ben jij geslaagd in het leven? Een interactieve monoloog met de klas over faalangst, vooroordelen, en de relativiteit van succes. Hoe ga ik om met prestatiedruk? maak ik wel echt mijn eigen keuzes? En is succes vanzelfsprekend?

Na de Storm Theaterproducties maakt theater waarin taal en fysiekspel samenkomen. Actueel theater voor jongeren: herkenbaar en confronterend. In Beslissend Moment wordt diepgang afgewisseld met humor, energieke scenes met stiltes. Maar zijn er ook momenten van interactie met de leerlingen zelf. Die binnen de voorstelling worden uitgedaagd om over hun eigen standpunten na te denken en is er ruimte om hun mening te onderbouwen en met elkaar te delen.

In de workshop Vergeet de ander en Sta in je kracht! gaan de leerlingen zelf aan de slag. En worden zij aangesproken op de eigen creativiteit en improvisatievermogen. In verschillende theatervormen worden zij uitgedaagd om hun eigen confortzone te verlaten en door lef en durf zichzelf én de ander te verrassen: waar zit jouw kracht?

Kenmerken

Type activiteit: Voorstellingen

Discipline: Theater

Thema: Talentontwikkeling, Sociale en emotionele ontwikkeling

Periode

11-04-2016 t/m 31-01-2017

Locatie

\'op school\'

Beschikbaarheid

Neem contact op

Wat?

Naast het kijken en ervaren van een theatervoorstelling, wil Beslissend Moment de leerlingen een spiegel voor houden over het eigen gedrag en de eigen denkwereld. Het educatieve karakter en het maatschappelijk actuele onderwerp zal de leerling aan het denken zetten over status en statusangst. Beslissend Moment zal een positieve bijdrage leveren bij de introspectie van het eigen gedrag en de oriëntatie van de beroepskeuze.

Theater als een mooie, leerzame en interessante ontmoeting tussen ons en uw leerlingen.

Extra informatie

  • Kosten:

    voorstellingen:

Vragen over de activiteit?

Neem voor vragen over de activiteit contact op met Na de Storm Theaterproducties