Workshops
Klas 1 - 6

Computer generated animatiefilm

Er zijn verschillende methoden om een animatiefilm te maken. De bekendste daarvan is de stop motion animatie. Maar ook de claymotion en de cut out zijn redelijk gangbare vormen. Tegenwoordig word een groot deel van de animatiefilms met een nieuwe techniek gemaakt. Met de zogeheten Computer Generated animatiefilms word er met behulp van computers een complete film gemaakt. Zowel het ontwerpgedeelte als het bewegingsproces worden digitaal gedaan. Bekende voorbeelden zijn o.a. Frozen, Cars, Minions, Rio en Ice age. Deze techniek word ook in computergames toegepast zoals bijvoorbeeld Minecraft.

In deze workshop gaan leerlingen in groepjes met behulp van een tablet of iPad een CG animatiefilm maken.Door gebruikt te maken van verschillende fases in een verhaal leren zij om een verhaal te vertellen. Ze kunnen hierbij gebruik maken van kant-en-klare figuren en achtergronden maar zelf ook onderdelen digitaal tekenen. Op deze manier word hun creativiteit optimaal gestimuleerd. Daarnaast spreken ze ook de stemmen van de door hun ontworpen figuren in zodat er een soort rollenspel tussen de verschillende leerlingen ontstaat.

Kenmerken

Type activiteit: Workshops

Discipline: Multimedia

Thema:

Periode

Locatie

op school

Beschikbaarheid

Neem contact op

Wat?

De leerlingen leren computer generated animatiefilm te gebruiken om te communiceren. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen via een digitaal instrument. Zij krijgen enige kennis over, en krijgen waardering voor, aspecten van hun leefomgeving. Tevens verwerven zij in een verkennende fase motorische vaardigheden en technieken. Ook leren zij om te gaan met nieuwe media, zoals tablets.

Hoe?

De gastdocent neemt al het benodigde materiaal zelf mee.

Extra informatie

  • Kosten:

    € 100,00 totaalprijs voor de workshop. (incl. reis- en materiaalkosten)

  • Tijdsinvestering:

    90 minuten

  • Begeleiding nodig: nee

Vragen over de activiteit?

Neem voor vragen over de activiteit contact op met Digital Creativity