Workshops
Klas 1 - 6

3D-printpennen

Maak kennis met dé nieuwste techniek van dit moment; de 3d-printpen! Dit is een goedkopere oplossing voor iedereen die graag creatieve 3d-prints willen maken, in plaats van een kant-en-klare blauwdruk aan te leveren aan een 3d-printer en deze automatisch uit te laten printen. Met de pen kun je hele bijzondere nieuwe creaties in drie dimensies maken. Omdat je alles zelf moet maken stimuleert dit de creativiteit en het ruimtelijk inzicht.

Het werkt als een gewone pen die je vult met stukken plastic, de zogeheten filamenten. Gebruikers kunnen met het gesmolten plastic op een stuk papier ‘tekenen’ alsof ze een echte pen in handen hebben. Bij het maken van verticale prints kunnen gebruikers de uitvoer van gesmolten plastic vertragen, zodat nieuwe laagjes meer tijd krijgen om te stollen en de vers gespoten ‘inkt’ niet inzakt. Op deze manier kun je dus in de ruimte tekenen en maak je de meest bijzondere werken in 3d. In deze workshop werk je in kleine groepjes, per groepje is er 1 pen beschikbaar. Je overlegt over wat je gaat maken en op welke wijze je dit gaat doen. Ga aan de slag en maak je eigen creatie dit kan van alles zijn; bouwwerken, eten, drinken, mensen, figuren, voorwerpen, dieren, fantasiefiguren, enz. Het werk droogt snel op zodat je aan andere leerlingen jullie creatie kan laten zien.
Denk in dimensies met deze bijzondere workshop!

Kenmerken

Type activiteit: Workshops

Discipline: Multimedia

Thema:

Periode

september t/m augustus

Locatie

op school

Beschikbaarheid

Neem contact op

Wat?

De leerlingen leren om 3d print te gebruiken als creatief instrument. Zo kunnen zij onderwerpen, zoals zij die waarnemen, vertalen naar een ruimtelijke vorm. Zij krijgen enige kennis over, en krijgen waardering voor, aspecten van hun leefomgeving. Tevens verwerven zij in een verkennende fase motorische vaardigheden en technieken. Ook leren zij om te gaan met nieuwe media.

Hoe?

De gastdocent neemt al het benodigde materiaal zelf mee.

Extra informatie

  • Kosten:

    € 100,00 totaalprijs voor de workshop. (incl. reis- en materiaalkosten)

  • Tijdsinvestering:

    90 minuten

  • Begeleiding nodig: geen

Vragen over de activiteit?

Neem voor vragen over de activiteit contact op met Digital Creativity