Nieuws

Wijkcultuurklassen enthousiast bezocht door Schiedamse leerlingen

Het schooljaar loopt alweer langzaam richting het einde en dat betekent dat de leerlingen van de Wijkcultuurklassen zich her en der opmaken voor een aantal bijzondere afsluitingen. Zo werken de leerlingen van de Wijkcultuurklas blokfluit in Schiedam Zuid en Noordrand toe naar een afsluitend concert bij Muziekvereniging Sint Radboud en de leerlingen van de Wijkcultuurklas Kunst Kijken en Maken in Schiedam Nieuwland en West nodigen hun ouders met een gouden ticket uit voor een afsluitende tentoonstelling in het Stedelijke Museum Schiedam.

Op de verschillende Wijkcultuurklassen verspreid over de stad kwamen het afgelopen seizoen weer ruim 300 inschrijvingen binnen. In alle wijken van Schiedam konden basisschoolleerlingen wederom een keuze maken uit verschillende lessenseries van tien lessen binnen de onderdelen beeldende vorming, dans, robotica, multimedia, muziek, zang, theater en yoga. Nieuw in het aanbod zijn de lessen ‘popkoor’ door docent Nicolette Klein en ’theater en yoga’ door docent Anna Luka da Silva in Noordrand. De muziekvereniging Sint Radboud levert dit seizoen twee kersverse docenten voor de series ‘slagwerk’ in Groenoord, ‘klarinet’ in West.

De afdeling Cultuureducatie van de Bibliotheek Schiedam organiseert de Wijkcultuurklassen in samenwerking met de Wijkschoolvereniging voor leerlingen in de basisschoolleeftijd. Het doel van de Wijkcultuurklassen is om op een financieel laagdrempelige manier basisschoolkinderen kennis te laten maken met een divers scala aan kunstdisciplines en waar mogelijk bruggen te slaan naar het verdere kunst- en cultuuraanbod in de stad. De lessen zijjn geheel gratis om aan deel te nemen en per wijk is het aanbod specifiek bedoeld voor kinderen die in de desbetreffende wijk naar school gaan en/of wonen.

Na de herfstvakantie zijn de Wijkcultuurklassen weer terug op de verschillende deelnemende scholen en wijkhuizen. Houd het aanbod in de gaten onder alle informatie voor ouders op deze website!