West/Zuid
Beeldend
groep 5 - 8

Animatie met de iPad - dinsdag 16:00

Voor het maken van een Stop Motion Animatie heb je niet veel nodig; materiaal en een mobiele telefoon of een tablet met camera. Het begint allemaal met het verzinnen van een kort verhaal waarbij je jouw fantasie de vrije loop kan laten gaan, alles is mogelijk!

In de workshop animatie met de iPad leren kinderen wat de grondbeginselen van het medium film zijn. Waaruit bestaat bewegend beeld? Hoe denk je een scenario uit en hoe presenteer je je idee vervolgens aan de groep? Dit zijn vragen die aanbod komen tijdens deze serie bestaande uit 8 lessen. De leerlingen gaan aan de slag met verschillende materialen en kunnen tijdens de les gebruik maken van iPads. De lessen worden gegeven door film en documentairemaakster Cyrille Montulet.

Benieuwd naar juf Cyrille?

Bekijk hier haar filmpje!

.

Opmerkingen

Let op I: Deze les wordt op twee tijdstippen gegeven om 14:45 én om 16:00. Let goed op dat u uw kind inschrijft voor het tijdstip dat haalbaar voor u is ivm de eindtijd van uw school.

Let op II: De lessen zijn volledig gratis om aan deel te nemen. Bij absentie (meer dan twee lessen missen zonder geldige opgaaf van reden) brengen wij een boete van 15 euro in rekening. Dit om spookinschrijvingen te voorkomen.

Planning

Deze serie bestaat uit 8 lessen.

Periode

dinsdag 16:00 - 17:15
05-03-2024 t/m 20-06-2024

Locatie

Sint Willibrordus
Dwarsstraat 2 3114 LC Schiedam

Beschikbaarheid

Niet meer te reserveren

Vragen over aanmelden voor de Wijkcultuurklassen?