kunst en cultuur

kunst en cultuur

OVER DE PARELS VAN SCHIEDAM

Bekijk een animatie met een greep uit het brede aanbod aan Cultuurparels en Natuurparels:

Op Parels van Schiedam vind je het aanbod van instellingen op het gebied van cultuureducatie en natuur- en milieueducatie.

Stichting Mooi Werk heeft samen met 8 culturele instellingen een leerlijn cultuureducatie samengesteld, genaamd de Cultuurparels. De leerling maakt tijdens de basisschoolcarrière kennis met de culturele instellingen van de stad, met haar geschiedenis en de Brandersgeschiedenis. Het programma is zo opgesteld dat alle instellingen 1 of 2 keer bezocht worden in deze 8 jaar, waardoor een compleet beeld ontstaat van wat Schiedam op cultureel-educatief vlak te bieden heeft. Alle basisscholen van Schiedam kunnen hieraan deelnemen. Bij de schoolbesturen is hiervoor 10 EURO per leerling gereserveerd. Voor een overzicht van de CultuurParels voor seizoen 2020 Р2021 kun je hier de PDF downloaden. Er is een aantal digitale uitjes opgenomen dat speciaal in deze corona-tijd gereserveerd kan worden in plaats van een fysiek uitje. 

Het aanbod richt zich op leerlingen in het primair onderwijs, brede school en voortgezet onderwijs.

Parels van Schiedam is een initiatief van Stichting Mooi Werk in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit Vlaardingen|Schiedam.
De website is financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Schiedam en het Fonds voor Cultuurparticipatie.