Ontdek het Parelaanbod voor scholen, leerkrachten en de BSO

Ga eropuit en beleef de schatten van Schiedam! In het museum op de Hoogstraat hoor en zie je verhalen van anderen. In de tuin aan de Maas vind je de kleinste dieren van de stad.
En in het grote theater ontdek je dromen en andere perspectieven. Parels van Schiedam laat jonge Schiedammers kennismaken met de wereld om zich heen. Dit doen we door prikkelende lessen, excursies en workshops op het gebied van kunst en cultuur én natuur en milieu samen te brengen en toegankelijk te maken voor het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast biedt de Parel Academie inspirerende bijscholing voor jou en je collega’s. Ontdek de Parels en open je wereld! 


De Parelacademie

Leren en groeien is iets voor alle leeftijden! Wil je zelf of samen met je team inspiratie opdoen over kunst en cultuur in het onderwijs? Check de bijscholingsactiviteiten van de Parelacademie. Van inspiratie workshops met het hele team tot co-teaching in de klas. En van de landelijk erkende opleiding Interne Cultuurcoördinator tot een masterclass financiën, je vindt het allemaal hier.

Vragen over de Parelacademie?

Erik van Duijvenbode

Teamleider Cultuureducatie, Projectleider Parel Academie, Consulent cultuuronderwijs PO

Op de hoogte blijven van het Parelaanbod in Schiedam?Meld je aan voor onze nieuwsbrief!