Taalparel
groep 1 - 2

Vertelvoorstelling met Kamishibai

Bibliotheek Schiedam

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers. Met het gebruik van de kamishibai, vertelplaten, een spotlight en een mechanisch muziekdoosje wordt deze vertelling van de Gruffalo een kleutervertelvoorstelling. Na het luisteren praten we na, en gaan we in de bieb op zoek naar andere monsterlijk leuke boeken, met als doel dat kinderen al een klein beetje leren hoe het is om een boek voor zichzelf uit te zoeken.

Kenmerken

Type activiteit: Voorstellingen

Discipline: Literatuur

Thema:

Leerdoelen: Nederlands, Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden: Kritisch denken

Periode

Hele schooljaar aan te vragen

Locatie

Op school

Beschikbaarheid

Boekbaar

Wat?

  • Ontwikkelen basiswoordenschat
  • Plezier in (voor) lezen
  • Kennismaken met verhalen en prentenboeken
  • Stimuleren van voorlezen door ouders

Hoe?

Voor deze activiteit maken we bij voorkeur gebruik van een centrale ruimte in de school (zoals de bibliotheek of het gymlokaal) waar een klas naar toe kan gaan. Ruimte die verduisterd kan worden, hoeft niet helemaal donker, maar wel 'schemerig'. Ook ouders zijn van harte welkom!

Extra informatie

  • Tijdsinvestering:

    Maximaal 45 minuten per groep.

Vragen over de activiteit?

Afbeelding Bibliotheek Schiedam
Neem voor vragen over de activiteit contact op met Bibliotheek Schiedam op 010-7146352 of via educatie@debibliotheekschiedam.nl

Waarom?

Cultuurparels

Het volgen van de leerlijn Cultuurparels waarborgt een brede ontwikkeling cultuureducatie voor de leerlingen van groep 1 t/m 8. De uitvoering van de Cultuurparels vindt plaats in opdracht van de schoolbesturen. Zij staan garant voor het budget van 10 euro per leerling per jaar. De programma’s van de Cultuurparels zijn samen met de instellingen en scholen ontwikkeld. Door de Cultuurparels te volgen, bezoekt elke bouw eenmaal elke culturele instelling in de stad en is ook de doorgaande leerlijn Brandersstad voor alle leerlingen van Schiedam gewaarborgd.