Gastles
groep 1 - 8

Seksuele gezondheid

Met seksuele gezondheidsvoorlichting wordt informatie over seksualiteit, leefstijl en gezondheid op maat aangeboden. Momenteel kan gekozen worden uit de themabijeenkomsten: Seksuele overdraagbare aandoeningen, oorzaken en gevolgen van een Soa, Tienerzwangerschappen, loverboys, leren nee zeggen en social media en seksuele gezondheid.

Kenmerken

Type activiteit: Gastles

Thema: Burgerschap, Voeding

Leerdoelen:

Het bieden van goede seksuele gezondheidsvoorlichting via (thematisch georganiseerde) cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten aan de doelgroep en hun directe omgeving waardoor ze geïnformeerd worden over mogelijke gezondheidsrisico’s, maar ook op welke wijze men zelf de gezondheid kan verbeteren.

Duurzame ontwikkelingsdoelen:
3. Goede gezondheid en welzijn

Locatie

op school

Beschikbaarheid

Boekbaar

Extra informatie

  • Tijdsinvestering:

    Lestijden variëren van 1 uur tot 2,5 uur. De lessen worden verzorgd door de Stichting Voorlichters gezondheid. De docent is aanwezig in de klas maar geeft geen les.

  • Opmerkingen:

    De lessen zijn volledig gratis om aan deel te nemen. Let op: Bij absentie (meer dan twee lessen missen zonder geldige opgaaf van reden) brengen wij een boete van 15 euro in rekening. Dit om spookinschrijvingen te voorkomen.

  • Uitvoering door: Gezondheidvoorlichters

Vragen over de activiteit?

Neem voor vragen over de activiteit contact op met Stichting Voorlichters Gezondheid