Gastles
groep 7 - 8

Waarden en Normen

Nederland is een smeltkroes van meerdere culturen. Mensen onderscheiden zich door verschillende culturele kenmerken (taal, religie, muziek, gebruiken/tradities, viering van festiviteiten) Binnen al deze culturen gelden weer andere waarden en normen. In onze Grondwet zijn de belangrijkste waarden opgenomen. Solidariteit, respect en tolerantie zijn waarden waar wij niet om heen kunnen. Het is belangrijk om door middel van dialoog na te gaan wat ons verbindt en aanzat tot nieuwe, meer hoopvolle uitwisselingen, zodat wij respectvol met elkaar kunnen omgaan en elkaar kunnen waarderen. Zonder onderscheid te maken in religie, seksuele geaardheid, afkomst en cultuur.

Kenmerken

Type activiteit: Gastles

Thema: Burgerschap

Leerdoelen:

Om op een prettige manier met elkaar te kunnen samenleven is het belangrijk dat wij elkaar respecteren en elkaar proberen te begrijpen. Dit is de eerste stap waarbij de verbinding tussen de verschillende culturen ontstaan. Respect is ook anderen accepteren zoals ze zijn en niet op een in negatieve wijze in ‘wij’ en ‘zij’ denken. Daarnaast hebben de voorlichtingen als doel om de waarden en normen in Nederland te omarmen.

Duurzame ontwikkelingsdoelen:
3. Goede gezondheid en welzijn

Locatie

op locatie

Beschikbaarheid

Boekbaar

Extra informatie

  • Tijdsinvestering:

    Lestijden variëren van 1 uur tot 2,5 uur. De lessen worden verzorgd door de Stichting Voorlichters gezondheid. De docent is aanwezig in de klas maar geeft geen les. Er kan ook een vier lessen cursus worden gedaan. De kinderen ontvangen dan een certificaat.

  • Opmerkingen:

    De lessen zijn volledig gratis om aan deel te nemen. Let op: Bij absentie (meer dan twee lessen missen zonder geldige opgaaf van reden) brengen wij een boete van 15 euro in rekening. Dit om spookinschrijvingen te voorkomen.

Vragen over de activiteit?

Neem voor vragen over de activiteit contact op met Stichting Voorlichters Gezondheid