Project
groep 1 - 8

Buitenlesdag

Op 9 april 2024 is het weer buitenlesdag!

Zie voor meer informatie de website https://buitenlesdag.nl

Het NME centrum kan de scholen ondersteunen bij verschillende activiteiten op school, dus schrijf je in en ontvang t.z.t. informatie hierover

Kenmerken

Type activiteit: Project

Leerdoelen:

Buitenles is niet alleen goed voor de leerprestaties van de kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Daarom willen steeds meer leerkrachten vaker met hun leerlingen naar buiten. Zij verwachten dat buitenlessen een positiefeffect hebben op de leerprestaties van leerlingen. Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, ontdekken, onderzoeken en leren kinderen spelenderwijs en met veel meer plezier. Helaas ontbreekt het leerkrachten vaak aan ruimte en buitenlesmaterialen om buitenles te geven. Jantje Beton en IVN Natuureducatie helpen scholen door samen met leerkrachten te werken aan het stimuleren van buitenlessen door het organiseren van de Nationale Buitenlesdag.

Duurzame ontwikkelingsdoelen:
3. Goede gezondheid en welzijn

Locatie

Beschikbaarheid

Boekbaar

Extra informatie

  • Opmerkingen:

    De lessen zijn volledig gratis om aan deel te nemen. Let op: Bij absentie (meer dan twee lessen missen zonder geldige opgaaf van reden) brengen wij een boete van 15 euro in rekening. Dit om spookinschrijvingen te voorkomen.

  • Uitvoering door: Leerkracht

Vragen over de activiteit?

Neem voor vragen over de activiteit contact op met NME centrum