Programma
groep 1 - 8

Daily mile

Voor kinderen kunnen de schooldagen soms erg lang duren, met als gevolg dat ze bijvoorbeeld afgeleid of moe zijn. Dat is helemaal niet zo gek, want de hele dag stil zitten op je stoel is ook best lastig! Maar hoe zorg je er nou voor dat je de leerlingen de hele schooldag beter vol kunnen houden? Daar weten wij wel wat voor, namelijk de ‘The Daily Mile’. The Daily Mile is een korte pauze om je benen te strekken en je hoofd weer even wakker te schudden. Samen met de klas ga je een kwartiertje naar buiten om een rondje van ongeveer 1 mijl te lopen. Dat is 1,6 kilometer. Gaat dat heel makkelijk? Dan kun kan je het rondje ook hardlopen! Als je dit 3x per week met je klas doet, dan zul je merken dat het steeds beter gaat. Ook met de concentratie van de kinderen in de klas!

Kenmerken

Type activiteit: Programma

Leerdoelen:

The Daily Mile is ontstaan in Schotland. Ambassadeur Erben Wennemars heeft samen met JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) het project naar Nederland gehaald. Er zitten ontzettend veel voordelen aan de The Daily Mile. Zo is het laagdrempelig en gratis, kun je het makkelijk koppelen aan het leerplan van de school, kan iedereen meedoen en zorgt het voor betere resultaten en gemoedstoestanden in de klas. Op de website vind je nog meer voordelen en meer informatie over dit project. Ook de beweegcoaches van Team Sportservice Schiedam kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld door routes uit te zetten of een introductie les te geven. Er zijn ook lespakketten van The Daily Mile beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.thedailymile.nl of neem contact op met Team Sportservice Schiedam via copthof@teamsportservice.nl

Duurzame ontwikkelingsdoelen:
3. Goede gezondheid en welzijn

Locatie

op school

Beschikbaarheid

Boekbaar

Extra informatie

  • Tijdsinvestering:

    15-20 minuten

  • Opmerkingen:

    De lessen zijn volledig gratis om aan deel te nemen. Let op: Bij absentie (meer dan twee lessen missen zonder geldige opgaaf van reden) brengen wij een boete van 15 euro in rekening. Dit om spookinschrijvingen te voorkomen.

  • Uitvoering door: leerkracht

Vragen over de activiteit?

Neem voor vragen over de activiteit contact op met Team Sportservice Schiedam

Media