Programma
groep 1 - 8

Schoolbrengweek / School op Seef

Ook dit jaar organiseert SCHOOL op SEEF in de derde week van september (dus van maandag 12 tot en met vrijdag 16 september 2022) de Schoolbrengweek.

In die week geven scholen en gemeenten in heel Zuid-Holland, extra aandacht aan lopen en fietsen van en naar school, en daarmee aan veilig en gezond verkeersgedrag!

Na aanmelding wordt de school op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en voorbereidingen. U kunt uw school nu al aanmelden (en posters bestellen) door een e-mail te sturen naar projectleider@schoolopseef.nl

SCHOOL op SEEF helpt leerlingen om zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer. Het programma biedt hulpmiddelen, van praktijklessen tot filmpjes voor scholen om met verkeersveiligheid aan de slag te gaan. Verder maakt School op Seef het voor scholen veel makkelijker om de handen ineen te slaan met ouders en de gemeente Schiedam. Samen checken we de routes in de buurt en praten we over de straat van de school. De inzichten die dit onderzoek oplevert, zijn niet alleen leerzaam voor de scholen. Op basis van de gegevens kan de gemeente ook de verkeersveiligheid verbeteren.

Kenmerken

Type activiteit: Programma

Thema: Burgerschap, Milieu, Verkeer_en_vervoer

Leerdoelen:

Het doel is om ouders en kinderen vooral met de fiets of lopend naar school te laten komen. Dit is goed voor de verkeersveiligheid bij school, goed voor het milieu en goed voor de verkeersvaardigheid van kinderen. Bovendien bevordert bewegen ook nog eens de leerprestaties.

Duurzame ontwikkelingsdoelen:
3. Goede gezondheid en welzijn11. Duurzame steden en gemeenschappen13. Klimaatactie

Locatie

op school

Beschikbaarheid

Niet online te reserveren

Extra informatie

  • Opmerkingen:

    De lessen zijn volledig gratis om aan deel te nemen. Let op: Bij absentie (meer dan twee lessen missen zonder geldige opgaaf van reden) brengen wij een boete van 15 euro in rekening. Dit om spookinschrijvingen te voorkomen.

  • Uitvoering door: school

Vragen over de activiteit?

Neem voor vragen over de activiteit contact op met NME centrum