Project
groep 1 - 8

Warme Truiendag

De Warme Truiendag is een initiatief van Vereniging Klimaatverbond Nederland en wordt jaarlijks op of rond 21 februari gehouden. Dat is de dag waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad. In 2024 valt Warme Truiendag op vrijdag 2 februari 2024


Warmetruien dag herinnert iedereen aan de afspraken van het verdrag: ook in Nederland moet de uitstoot van broeikasgassen verminderen.

De verwarming 1 graad lager zetten betekent 7 procent minder brandstof verbruiken en dus 7 procent minder CO2 uitstoot. Een belangrijke bijdrage voor zo’n simpele maatregel. Waar het bij de Warme Truiendag vooral om gaat is bewustzijn. Het is een mooie gelegenheid om eens na te denken over je eigen energieverbruik.
Doen jullie ook een warme trui aan en de verwarming lager op warme truiendag? Voor suggesties en meer informatie over wat je zou kunnen doen met je klas, kijk op www.warmetruiendag.nl

Wij helpen u in januari herinneren aan de Warme Truiendag. Verder is het aan u zelf om activiteiten te bedenken met behulp van de landelijke website.

Wilt u met de school extra aandacht geven aan de Warme Truiendag activiteit (bijvoorbeeld een wethouder, die de school bezoekt)? U kunt dit aangeven, dan nemen wij contact met u op.

Kenmerken

Type activiteit: Project

Thema: Duurzaamheid, Energie, Klimaat, Milieu

Duurzame ontwikkelingsdoelen:
7. Betaalbare en duurzame energie11. Duurzame steden en gemeenschappen12. Verantwoorde consumptie en productie13. Klimaatactie

Locatie

Beschikbaarheid

Boekbaar

Extra informatie

  • Opmerkingen:

    De lessen zijn volledig gratis om aan deel te nemen. Let op: Bij absentie (meer dan twee lessen missen zonder geldige opgaaf van reden) brengen wij een boete van 15 euro in rekening. Dit om spookinschrijvingen te voorkomen.

  • Uitvoering door: leerkracht / NME centrum

Vragen over de activiteit?

Neem voor vragen over de activiteit contact op met NME centrum