Programma
groep 7

Verkeersexamen 2023

Gemeente Schiedam, Halo Jobbing en Fietsexamen Nederland organiseren ook in 2023 samen het praktisch verkeersexamen voor alle basisschoolleerlingen, dat voor het eerst in 2019 succesvol heeft plaatsgevonden.

Alle leerlingen uit groep 7 van de Schiedamse basisscholen kunnen ook in 2023 deelnemen aan dit examen. Zo doen zij meer ervaring op in het verkeer. Dit fietsexamen sluit ook uitstekend aan bij de SDG doelen (gemeentelijke doelstellingen)

In 2 gebieden

Het examen wordt in 2023 afgenomen op woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 juni 2023 (na het theoretisch verkeersexamen). Deelname wordt gecoördineerd door Fietsexamen Nederland. Deelname is niet verplicht, maar gebeurt op basis van inschrijving vooraf. De examens worden in de volgende gebieden gehouden: Schiedam Zuid en Schiedam Noord.

Tijdens het Praktisch Verkeersexamen brengen uw leerlingen in praktijk wat zij tijdens de verkeerslessen in de klas hebben geleerd. U hoeft niets te organiseren voor het examen, dit wordt u volledig uit handen genomen. Voor kinderen die geen fiets hebben, worden leenfietsen beschikbaar gesteld. Er staat uw leerlingen dus niets in de weg om aan het examen deel te nemen.

De leerkrachten van groepen 7 kunnen zich aanmelden voor praktisch verkeersexamen 2023 Schiedam via de link Fietsexamen 21 – 22 – 23 juni 2023 Schiedam

Zie voor meer informatie:Fietsexamen.com/schiedam/voor-de-leerkracht

Voor meer informatie over inschrijvingen en leenfietsen kan je terecht bij de organisatie Halo Jobbing clyde@halojobbing.nl tel 070 - 20 40 120 Verkeerseducatie - Halo Jobbing

Kenmerken

Type activiteit: Programma

Thema: Milieu, Verkeer_en_vervoer

Duurzame ontwikkelingsdoelen:
11. Duurzame steden en gemeenschappen12. Verantwoorde consumptie en productie

Locatie

Beschikbaarheid

Niet online te reserveren

Extra informatie

  • Opmerkingen:

    De lessen zijn volledig gratis om aan deel te nemen. Let op: Bij absentie (meer dan twee lessen missen zonder geldige opgaaf van reden) brengen wij een boete van 15 euro in rekening. Dit om spookinschrijvingen te voorkomen.

  • Uitvoering door: school - begeleider

Vragen over de activiteit?

Neem voor vragen over de activiteit contact op met NME centrum