Programma
groep 1 - 8

Gratis groentezaden pakket

Yes!!! Ook in 2024 weer gratis groentezadenpakketten

Voor het zesde jaar kunnen we scholen en bso's weer pakketten aanbieden met zaden van groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Net als voorgaande jaren stelt het bedrijf weer 3500 pakketten beschikbaar om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met moestuinieren en met gezonde groenten.

Hoe ziet zo’n pakket eruit?

Het pakket bestaat uit 10 zakjes met dit keer duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor een hele school. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin.

Biologisch?

De zaden in het pakket zijn een veilig natuurproduct, veilig voor mens en dier. Ze zijn vermeerderd met respect voor de natuur en vrij van bestrijdingsmiddelen. Bij de ontwikkeling zijn geen technieken gebruikt die vallen onder de term genetische modificatie. Ze zijn prima te gebruiken voor je biologische moestuin, ze hebben alleen geen officieel keurmerk.

Lesmateriaal en teeltinformatie

Het pakket bevat ook een boekje met informatie en tips. Op de bijbehorende webpagina staat aanvullende informatie en kun je werkbladen downloaden. Je kunt het pakket uiteraard ook aanvullen met eigen lesmateriaal. En benut ook de praatplaten voor moestuinlessen.

In te schrijven tot 10 januari 2024. De pakketten worden in februari 2024 verspreid.

1 pakket per school of BSO.

Op = op

Kenmerken

Type activiteit: Programma

Thema: Voeding

Duurzame ontwikkelingsdoelen:
12. Verantwoorde consumptie en productie

Locatie

Beschikbaarheid

Boekbaar

Extra informatie

  • Opmerkingen:

    De lessen zijn volledig gratis om aan deel te nemen. Let op: Bij absentie (meer dan twee lessen missen zonder geldige opgaaf van reden) brengen wij een boete van 15 euro in rekening. Dit om spookinschrijvingen te voorkomen.

  • Uitvoering door: docent

Vragen over de activiteit?

Neem voor vragen over de activiteit contact op met NME centrum