Project
groep 1 - 8

Zwammen in de klas

Erg interessant als u bezig bent met de lessen over schimmels en paddestoelen in het najaar. De leerlingen raken vertrouwd met paddestoelen. Uit de bakken compost groeien eerst schimmeldraden en na een tijdje verschijnen er kleine knopjes: minipaddestoelen. Met deze paddenstoelen kunt u proefjes doen, maar natuurlijk ook lekkere soep maken!

Kenmerken

Type activiteit: Project

Thema: Afval, Biodiversiteit, Duurzaamheid, Milieu, Natuur

Leerdoelen:

Door zelf paddestoelen te kweken vinden de kinderen antwoorden op vragen als: Waar en hoe groeien paddestoelen? Kun je paddestoelen eten? Wat zie, ruik, voel, proef je aan een paddestoel?

Als je naar de natuur kijkt, dan zie je dat er daar geen afval bestaat. Afval is een menselijk begrip. Hoe leren wij de volgende generatie meer te kijken naar de natuur? Hoe leren wij hen dat door de natuur op de goede manier in te zetten afval reductie mogelijk is?

Duurzame ontwikkelingsdoelen:
15. Leven op het land

Periode

oktober en november

Locatie

Op locatie

Beschikbaarheid

Niet online te reserveren

Kosten

per kweek pakket inclusief bezorging

Extra informatie

  • Tijdsinvestering:

    Afhankelijk van temperatuur en soort

  • Opmerkingen:

    De lessen zijn volledig gratis om aan deel te nemen. Let op: Bij absentie (meer dan twee lessen missen zonder geldige opgaaf van reden) brengen wij een boete van 15 euro in rekening. Dit om spookinschrijvingen te voorkomen.

Vragen over de activiteit?

Neem voor vragen over de activiteit contact op met NME centrum

Media