Stedelijk Museum Schiedam

Aanbieder

In het museum maak je kennis met het onbekende en de ander. Je leert er vanuit verwondering, door vrijuit te kijken en denken. Zo bouwen kinderen aan een nieuw referentiekader. 

Contact

Stedelijk Museum Schiedam

Hoogstraat 112

3111 HL SCHIEDAM

Vragen over een activiteit van Stedelijk Museum Schiedam?

We hopen dat alle scholen in Schiedam en omgeving het museum als een extra klaslokaal gaan zien: een plek die natuurlijk deel uitmaakt van lesprogramma’s, waar leerlingen zich thuis voelen en waar altijd nieuwe dingen te beleven zijn. We verwelkomen je ook graag in ons volledig vernieuwde atelier waar leerlingen zelf aan het werk gaan. Met interactieve museumlessen over kunst, geschiedenis, maatschappelijke thema's, jij en ik.

Het museum heeft een stevige traditie in cultuureducatie. Vanaf 1959 zette museumconservator Pierre Janssen de toon: ‘kinderen die overal aanzitten’ waren zijn favoriete bezoekers. Hij had daarbij de stellige overtuiging dat je het kijken naar kunst – het omgaan met schoonheid – moet trainen, maar dat de docent altijd moet ‘werken vanuit nieuwsgierigheid naar de mens tegenover hem. De mens is geen schietschijf voor zijn kennis, maar een mogelijkheid van eigen ontwikkeling’. Die visie omarmen we nog altijd.

Leren met en van kunst draagt bij aan nieuwe perspectieven en andere manieren van denken, wat een betekenisvolle bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen.

Aanbod van Stedelijk Museum Schiedam